• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Most na ceste I/11 v Čadci uviedli do predčasného užívania

  • 14:26 14.07.2017
  • Čadca
Most na ceste I/11 v Čadci uviedli do predčasného užívania

Novopostavený most na ceste I/11 v Čadci, ktorý spája mestskú časť Horelica s mestom, dnes po vyše roku uviedli do predčasného užívania.

Podľa generálneho riaditeľa sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií Ministerstva dopravy a výstavby SR Petra Vargu most úplne dokončia v októbri tohto roka. „Je to pre každého Kysučana veľká výhra, pretože zápchy, ktoré vznikali kvôli budovaniu mosta, sa dnešným dňom skončia. Neznamená to vyriešenie celej situácie pre Čadcu, ale je to aspoň nejaká pomoc,“ povedal Varga.

Náklady na výstavbu mosta vo výške 7,9 milióna eur financovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR s pomocou Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Integrovaná infraštruktúra. „Dĺžka mosta je 306 metrov, šírka 11,5 metra a jednostranný chodník je široký 2 metre. Celková šírka mosta je 15 metrov,“ informoval riaditeľ Slovenskej správy ciest (SSC) - Investičnej výstavby a správy ciest Žilina Milan Puchoň.

Primátor Čadce Milan Gura zdôraznil, že most je kamienkom do mozaiky riešenia cestnej infraštruktúry nielen v meste, ale na celých Kysuciach. „Bol v dezolátnom stave a išiel spadnúť. Je to v podstate prepojenie, aby sme sa dostali cez mesto nielen osobnou, ale aj kamiónovou dopravou. Máme obchádzkové trasy, ktoré sú počas pokračujúcej výstavby D3 zablokované. Takže most chápeme ako vyriešenie určitej cestnej infraštruktúry v meste,“ podotkol čadčiansky primátor.

Cesta I/11 je podľa hovorkyne Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolíny Duckej významným cestným dopravným spojením medzi Českou republikou a mestom Žilina. „Slúži aj ako obchádzková trasa v čase nehody alebo výkonu údržby tunela Horelica. Pred troma rokmi bol do užívania odovzdaný nový mestský obchvat. Avšak jednu z jeho kľúčových častí - most, bolo treba zbúrať a nanovo postaviť. V rámci stavby bol vybudovaný úplne nový mostný objekt ponad železničnú trať, areál čistiarne odpadových vôd a rieku Kysuca. Cesta I/11 bola v mieste výstavby v čase demolácie pôvodného a výstavby nového mosta úplne neprejazdná,“ uviedla Ducká.

Doplnila, že komplexné riešenie dopravy pre Čadcu a okolie prinesie dobudovanie úseku diaľnice D3 Čadca Bukov – Svrčinovec v roku 2020. „Po jeho dobudovaní bude scelených spolu 20 kilometrov bezpečnej a rýchlej cesty z Čadce až na hranice s Poľskom,“ dodala hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zdroj: Info.sk, zdroj: TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jozef Bíreš končí v pozícii šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR

Jozef Bíreš končí v pozícii šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR

VČERA - 20:46Ekonomické

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR.

Z trhu sťahujú viaceré výrobky Kinder

Z trhu sťahujú viaceré výrobky Kinder

VČERA - 18:22Ekonomické

Dodávateľ preventívne sťahuje z predaja vybrané produkty značky Kinder.

PS: Zmeny v novele zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu

PS: Zmeny v novele zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu

VČERA - 15:57Ekonomické

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus.

Wienerberger sa sťahuje z ruského trhu

Wienerberger sa sťahuje z ruského trhu

VČERA - 14:00Ekonomické

Rakúsky stavebný koncern Wienerberger predáva svoje závody v Rusku a sťahuje z tamojšieho trhu.

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi okolitých krajín EÚ

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi okolitých krajín EÚ

VČERA - 13:41Ekonomické

Ceny sú vyššie aj v porovnaní s Maďarskom a Rakúskom.