• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
11°Bratislava

Lucie Bílá si opäť získala Bratislavčanov a odmenou bol trikrát standing ovation

  • 6:53 10.04.2017
  • Bratislava
Lucie Bílá si opäť získala Bratislavčanov a odmenou bol trikrát standing ovation

Najúspešnejšia česká speváčka Lucie Bílá sa presne po roku vrátila do Bratislavy, v rámci Hana Tour vystúpila v nedeľu večer v bratislavskom Istropolise.

Presne pred rokom oslávila trojicou vypredaných megakoncertov s názvom Fifty Fifty 9. a 10. apríla na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu svoje jubilejné 50. narodeniny.

Na tomto turné zostavila Lucie s kapelou Petra Maláska nový repertoár. K obľúbeným hitom po prvýkrát pridali ďalšie skladby z nového albumu Hana aj z úspešného albumu Modi. Pre návštevníkov koncertov si zlatá slávica pripravila aj špeciálnu, ručne vyrobenú edíciu anjelikov z modrého hematitu. Výťažok z predaja venuje opäť na charitatívne účely.

Speváčka ponúkla rovnú štvrťstovku hitov, aj menej známych piesní. Úvodnou bola Tak mě tady máš z nového albumu Hana, nasledovali Já a Chyba lávky z albumu Modi, Tygřice z albumu Bang Bang, ďalšími boli Haňa Zaňa, Útěk, Miluji tě, Hana a V loužích z nového albumu, Chtěla bych znát, Světlo zas uvidíš, Jsem tvůj tichý pacient a Modi (všetky štyri z albumu Modi), Most přes minulost, Intuice, Pouta, Čarodejka, Amor Magor, Zpíváš mi rekviem, Desatero (Hallelujah) a na záver vybrala skladby Primadonna a jeden z prvých hitov Láska je láska.

Dlhotrvajúci standing ovation bol zaslúžený a kus z neho patril aj výbornej kapele Petra Maláska.

Po takej odmene nemohol chýbať prídavok, bol ním song Martini Dry a hit z muzikálu Dracula Jsi můj pán, po ňom opäť standing ovation. Lucie sa vrátila na scénu ešte raz a zaspievala pieseň Vyznanie z repertoáru Mariky Gombitovej. Tretíkrát veľký aplauz a standing ovation zaplneného hľadiska Istropolisu.

Slovenskú časť Hana Tour začala Lucie Bílá 5. apríla v Trnave, predstavila sa v Košiciach, Martine a v nedeľu večer v Bratislave. Druhú časť slovenských koncertov začne 31. mája v Prievidzi, ďalšími zastávkami budú Banská Bystrica (1. 6.), Čadca (2. 6.) a Myjava (3. 6.).

Lucie Bílá (vlastným menom Hana Zaňáková, 7. 4. 1966, Otvovice) účinkovala od roku 1985 so skupinou Maximum Petra Hanniga. S nimi aj vydala v roku 1986 svoju prvú LP platňu Lucie Bílá, z ktorej pochádza jej prvý hit Neposlušné tenisky. Od deväťdesiatych rokov je na sólovej dráhe. V roku 1992 vydala prvý sólový album Missariel. V tom istom roku si získala úspech aj účinkovaním v muzikáli Bedári.

Od polovice 90. rokov získala všetky ocenenia, ktoré ponúka česká hudobná scéna. V roku 1996 získala prvého českého Zlatého slávika, ten najnovší - devätnásty - je za rok 2016.

Z novšej diskografie vyšiel v novembri 2012 album Modi, v októbri 2013 koncertné CD+DVD Bílé Vánoce v Opeře a vo februári 2014 nový album s názvom Recitál. V októbri 2014 vyšiel kompilačný trojalbum Diamond Collection. K jej životnému jubileu vyšiel v apríli 2016 nový album Hana aj kompilácia Velké hity pro slávnostní chvíle.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.