• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
12°Bratislava

Predseda parlamentu nezvolá schôdzu k neodhlasovaným bodom

  • 14:43 06.07.2013
  • BRATISLAVA
Predseda parlamentu nezvolá schôdzu k neodhlasovaným bodom

Predseda parlamentu Pavol Paška nezvolá osobitnú schôdzu, na ktorej by poslanci hlasovali o dvadsiatke opozičných návrhov, čo nestihli na poslednom riadnom zasadnutí národnej rady.

Definitívne rozhodnutie o dvadsiatke poslaneckých návrhov noviel a zákonov opozičných poslancov tak padne na septembrovej schôdzi parlamentu.

"Pán predseda postupoval podľa rokovacieho poriadku a využil možnosť, aby tie body, ktoré boli neukončené, sa presunuli na september. Predpokladám, že o nich budeme hlasovať na začiatku septembrovej schôdze," uviedla pre agentúru SITA podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer-SD).

Hlasovanie o opozičných poslaneckých návrhoch, ktoré parlament prerokoval v závere 21. schôdze, zablokoval nezaradený poslanec Alojz Hlina. Hlina sa pred hlasovaním postavil za rečnícky pult so slovami, že Smer-SD si nectí rokovací poriadok parlamentu a on neodíde, pokiaľ nepríde vláda a nebude môcť predniesť svoje interpelácie. Paška po viacerých neúspešných výzvach, aby sa Hlina posadil do lavice a umožnil hlasovanie, ukončil 21. schôdzu s tým, že poslanci o návrhoch rozhodnú na najbližšej riadnej schôdzi, ktorá sa podľa harmonogramu uskutoční v septembri.

Hlina sa za rečníckym pultom domáhal podania interpelácií, ktoré mu podľa vlastných slov nebolo umožnené minulý štvrtok. Vtedy asi pol hodinu čakal v sále na členov vlády a opakovane čítal z rokovacieho poriadku parlamentu, že počas interpelácií musia byť v sále prítomní členovia vlády. V sále najprv nesedel nikto, neskôr prišiel minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Hlina sa dožadoval účasti viacerých členov kabinetu, čo Paška zabezpečiť nevedel. Preto bod interpelácií minulý štvrtok prerušil s tým, že bude pokračovať na ďalšej riadnej schôdzi.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka povýšila a vymenovala generálov Ozbrojených síl SR

Prezidentka povýšila a vymenovala generálov Ozbrojených síl SR

DNES - 14:25Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok povýšila a vymenovala generálov Ozbrojených síl SR.

ŠTS oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Ivana Barriho v kauze Rapid Life

ŠTS oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Ivana Barriho v kauze Rapid Life

DNES - 13:42Domáce

Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, oslobodil spod obžaloby exriaditeľa jedného z odborov Národnej banky Slovenska Ivana Barriho v kauze bývalej poisťovne Rapid Life.

Prezidentka podporila 28. ročník zbierky Dňa narcisov

Prezidentka podporila 28. ročník zbierky Dňa narcisov

DNES - 13:40Domáce

Na sociálnej sieti poukázala na to, že žlté narcisy dnes dodávajú nádej a pomáhajú všetkým, ktorí statočné bojujú s onkologickými ochoreniami.

ÚVZ SR varuje: Tieto kozmetické výrobky sú nebezpečné

ÚVZ SR varuje: Tieto kozmetické výrobky sú nebezpečné

DNES - 12:26Domáce

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov.