• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Meteorológovia varujú pred vetrom aj snehovými závejmi

  • 8:04 04.01.2017
  • Bratislava
 Meteorológovia varujú pred vetrom aj snehovými závejmi

Meteorológovia varujú pred tvorbou snehových jazykov a závejov takmer na celom Slovensku. Správu aktualizujeme priebežne.

Výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí pre všetky okresy s výnimkou bratislavského a trebišovského regiónu.

SHMÚ okrem toho varuje pre vetrom na západe, severe a juhovýchode krajiny. Najsilnejší vietor sa očakáva na hrebeňoch Tatier, kde môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 32 až 36 metrov za sekundu (115 - 130 km/h).

Pre okres Čadca platí aj naďalej hydrologická výstraha pre hrozbu ľadových povodní.

Husté sneženie v Trenčianskom samosprávnom kraji spôsobuje komplikácie v doprave. Na diaľnici D1 je rýchlosť znížená na 80 kilometrov za hodinu.

Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne sú na ceste I/9 medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou pri motoreste Radar skrížené kamióny z oboch strán, cesta je neprejazdná.

Skrížený kamión obmedzuje dopravu na rovnakej ceste aj nad obcou Hradište. Cesta je v jednom smere prejazdná, pre vozidlá nad 12 ton je obchádzka vedená cez Partizánske. Pre kamióny je neprejazdný aj horský priechod Homôlka, pri obci Horná Poruba tam je skrížený autobus.

Cesta I/70 medzi Kraľovanmi a Párnicou v okrese Dolný Kubín je úplne neprejazdná, v úseku padli dve lavíny na železničnú trať aj vozovku. Polícia odkláňa všetku dopravu smerom na Ružomberok. Informáciu pre TASR potvrdilo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Ako ďalej uvádza, v celom Žilinskom kraji husto sneží. „Žiadame vodičov, aby zvýšili svoju pozornosť a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam,“ upozornilo operačné stredisko.

Pre sneženie uzatvorili pre kamióny nad 10 metrov dĺžky horský priechod Donovaly. Pre všetku nákladnú dopravu je uzatvorený aj horský priechod Čertovica. Informuje o tom internetová stránka Slovenskej správy ciest (SSC).

V dôsledku silného nárazového vetra sa na cestách v okresoch Brezno tvoria snehové jazyky a záveje. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá v okrese Brezno je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.

SSC upozorňuje, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu námrazy a poľadovice.

Ako sa na stránke ďalej uvádza, v Banskobystrickom kraji, na ceste II/526 hranice okresov Detva/Poltár - Kokava nad Rimavicou sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do jedného centimetra. Vplyvom počasia a poveternostných podmienok sneh naviaty na vozovky namŕza.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: info.sk, SHMÚ, zjazdnost.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

DNES - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

DNES - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

DNES - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

DNES - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.

Hlas-SD chce prísť v koalícii s návrhmi pri novele o fungovaní FPU

Hlas-SD chce prísť v koalícii s návrhmi pri novele o fungovaní FPU

DNES - 14:29Domáce

Hlas-SD by chcel v koalícii prísť s vlastnými návrhmi v súvislosti so zmenami vo fungovaní Fondu na podporu umenia.