• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Žilina začína v Európskej lige proti Torpedu Kutaisi

  • 6:07 04.07.2013
  • ŽILINA
Žilina začína v Európskej lige proti Torpedu Kutaisi

Pre futbalistov MŠK Žilina sa začne súťažná sezóna o niečo skôr ako zvyčajne.


Na "šošonov" čaká už vo štvrtok 4. júla prvý zápas 1. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na ihrisku gruzínskeho tímu Torpedo Kutaisi, výkop je o 19.00 h SELČ.

Žilinčania odcestovali do Gruzínska už v pondelok v noci po podvečernej tréningovej jednotke.

Výhodou šesťnásobného slovenského šampióna je, že jeho zástupcovia mohli vidieť svojho prvého súťažného súpera v nadchádzajúcom ročníku v prípravných zápasoch so slovenskými mužstvami MFK Košice a ŽP Šport Podbrezová.

"Mali sme príležitosť zoznámiť sa s výkonnosťou tohto tímu a jeho aktuálnou formou. Niektoré veci ešte doladíme s ľuďmi, ktorí pracovali v Gruzínsku," prezradil na pondelkovej tlačovej konferencii športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník, ktorý označil za najvýraznejšiu zmenu v klube niekoľko mesiacov avizovaný príchod Adriána Guľu na post hlavného trénera A-mužstva.

Žilinčania cítia motiváciu pred zdolateľným súperom

"Vedeli sme, že nebudeme mať toľko času ako počas zimnej prestávky, ale je to realita. Snažili sme sa pracovať s hráčmi naplno od prvej sekundy, aby sme sa nachystali nielen na prvý zápas, ktorý nás čaká, ale aj celkovo na sezónu. Je to pre nás veľká výzva. Štvrtkový duel vnímame ako prvú prekážku, ktorá stojí pred nami. Vo filozofii máme myšlienku naučiť mužstvo vyhrávať, je jedno, kto proti nám nastúpi. Tešíme sa na to, príprava je jedna vec a toto druhá. Sme pripravení tvrdo pracovať a urobiť pre úspech maximum," povedal na stretnutí so zástupcami médií bývalý kouč AS Trenčín Adrián Guľa.

Podľa jeho slov nevyvodí vedenie klubu závery z prípravných zápasov, rozhodovať sa bude na ihrisku: "Na základe kvality a pracovitosti nášho tímu vieme, že súper je zdolateľný. Podstatné je, ako budeme pracovať počas oboch zápasov my. Chlapci cítia motiváciu a majú túžbu preskočiť túto prekážku."

Torpedo hrá kombinačný, technický futbal

FC Torpedo Kutaisi obsadil v uplynulej sezóne tretie miesto v najvyššej gruzínskej súťaži. Tím vedie španielsky tréner Gerard Zaragoza Mulet, ktorý prešiel akadémiou v Barcelone. Mužstvo pod jeho vedením sa snaží hrať kombinačný, technický futbal, na krátke prihrávky a prečíslenie v strede ihriska. "Nevnímame to ako hrozbu, ale ako skutočnosť, že potrebujeme mužstvo pripraviť aj na veci, ktoré nebudeme mať úplne pod kontrolou, ako je terén, divácke zázemie, mentalita gruzínskych hráčov. Veríme však v kvalitnú prácu tímu," doplnil nový tréner "žlto-zelených".

Tím spod Dubňa už má v Gruzínsku svojho zástupcu, ktorý má zmapovať situáciu ohľadom hygienických podmienok. "Budeme hráčov informovať, čoho sa majú vyvarovať. Ide predovšetkým o pitný a stravovací režim. Hráči by mali vedieť, čo môžu a nemôžu jesť a piť. Vieme, že tu mali niektoré športové kluby problémy. Je na nás, aby sme pripravili," poznamenal k tejto téme Karol Belaník.

Odvetné stretnutie 2. predkola kontinentálneho pohára číslo dva sa uskutoční na budúci štvrtok 11. júla pod Dubňom.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.