• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Drake a Lupe Fiasco oznámili názvy nových albumov

  • 13:16 11.02.2013
  • BRATISLAVA
Drake a Lupe Fiasco oznámili názvy nových albumov

Kanadský spevák, rapper a herec Drake uviedol, že jeho pripravovaná tretia štúdiovka sa bude volať Nothing Was The Same.

Dvadsaťšesťročný rodák z Toronta to prezradil počas rozhovoru s Ryanom Seacrestom pred nedeľným slávnostným odovzdávaním cien Grammy, kde so štúdiovkou Take Care (2011) triumfoval v kategórii Najlepší rapový album.

Termín vydania ani žiadne iné detaily o novom albume zatiaľ Drake neoznámil, krátko pred udeľovaním Grammy však zverejnil video k prvému singlu Started From The Bottom.

Okrem Drakea v nedeľu pred udeľovaním Grammy oznámil názov nového albumu aj rapper Lupe Fiasco, ktorý len prednedávnom vyhlásil, že pokračovanie jeho vlaňajšej štúdiovky Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1 tento rok nevyjde.

Namiesto toho chce Fiasco vydať album s názvom Tetsuo & Youth, na ktorom už začal pracovať. "Na Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 2 som nahral veľa skladieb, ale momentálne tento projekt odkladám na neurčito. Teraz som však začal pracovať na novom albume, ktorý som nazval Tetsuo & Youth. Ten sa bude niesť v odlišnom duchu," uviedol rapper pre magazín Fuse.

Video: Spevák Drake

Drake, celým menom Aubrey Drake Graham, po odchode zo strednej školy začínal ako herec v seriáli Degrassi: The Next Generation (2001). Na hudobnej scéne debutoval v roku 2006 mixtapeom Room For Improvement, neskôr vydal štúdiové albumy Thank Me Later (2010) a Take Care (2011), ktoré sa oba umiestnili na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200 a tiež sa stali platinovými.

Spolupracoval s interpretmi ako Rihanna, Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem či Jay-Z. Na konte má okrem Grammy napríklad aj tri JUNO Awards, tri BET Awards či dve Teen Choice Awards. Ako herec sa okrem spomínaného seriálu Degrassi: The Next Generation objavil napríklad v snímkach Charlie Bartlett (2007) alebo Breakaway (2011).

Tridsaťročný Lupe Fiasco, vlastným menom Wasalu Muhammad Jaco, pochádza z Chicaga a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2006, keď vydal debutový album Food & Liquor. Ten obsahoval hity ako napríklad Kick, Push alebo Daydreamin. O rok neskôr vydal svoju druhú štúdiovku s názvom The Cool, na ktorej hosťoval napríklad aj Snoop Dogg.

V roku 2008 oznámil, že jeho ďalším albumom bude trojdisková nahrávka LupE.N.D., ktorá bude zároveň aj jeho poslednou. Práce na tomto albume však neskôr odložil na neurčito a namiesto toho nahral album Lasers (2011), s ktorým dobyl americký rebríček Billboard 200. Vlani naň nadviazal spomínanou nahrávkou Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1.

Informácie pochádzajú z webstránky www.hiphopdx.com a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.