• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Pomáhame potravinami – aj jedna konzerva sa počíta

  • 14:26 12.10.2016
  • Bratislava
Pomáhame potravinami – aj jedna konzerva sa počíta

Zapojte sa do verejnej zbierky potravín, ktorá sa uskutoční 13. októbra 2016 a pomôžte ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi.

Do potravinovej zbierky organizovanej Slovenským Červeným krížom s názvom „Pomáhame potravinami“ môžete prispieť počas celého dňa vo všetkých predajniach Kaufland na Slovensku. Stačí, ak jednu zo zakúpených potravín odovzdáte dobrovoľníkom zo Slovenského Červeného kríža.

Vo štvrtok, 13. októbra 2016, sa budú vo všetkých obchodných domoch Kaufland na Slovensku pohybovať dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorým môžete odovzdať nakúpené potraviny a pomôcť tak ľuďom v núdzi. Medzi odporúčané potraviny vhodné do zbierky patria trvanlivé konzervované potraviny – zeleninové, ovocné či mäsové konzervy, múka, ryža, pochutiny, soľ, cukor, med, čaj, mlieko, sušienky a iné. Pre niekoho cenná pomoc, ktorá vás môže stáť len pár centov.

K vyzbieraným potravinám Kaufland prispeje ďalšími 10 tonami potravín. Balíky, ktoré daruje Kaufland, si príjemcovia vyzdvihnú v konkrétnej predajni spoločnosti. Z darovaných 10 ton sa pripraví 600 balíkov. Potraviny vyzbierané od ľudí budú v súčinnosti s SČK distribuované ľuďom v núdzi po celom Slovensku. Pomoc dostanú mnohopočetné rodiny, sociálne slabší občania, seniori, či ľudia žijúci v chudobe. Každá rodina si bude môcť pripraviť z tohto balíka niekoľko plnohodnotných teplých jedál.

Foto: Kaufland
Slovenský Červený kríž má v organizovaní charitatívnych potravinových zbierok dlhoročnú tradíciu. Ich korene siahajú do začiatku dvadsiateho storočia, kedy zriaďoval vývarovne polievok, či zabezpečoval distribúciu potravín do chudobnejších regiónov. „Slovenský Červený kríž sa pri každodennej práci stretáva s chudobou. Zbierka potravín je príležitosťou ukázať silu ľudskosti. Gesto, ktoré stojí pár centov, pomôže mnohým zmierniť neľahkú životnú situáciu“, hovorí o zmysle tejto pomoci generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.

Viac ako 550 dobrovoľníkov bude vo štvrtok 13. októbra oslovovať nakupujúcich v obchodných domoch Kaufland a zabezpečovať zbieranie, triedenie, balenie a následne aj distribúciu vyzbieraných potravín. „V minulom roku sme za jediný deň zbierky vyzbierali 21,6 ton trvanlivých potravín od 11 401 darcov. Pomáhalo pri tom 602 dobrovoľníkov zo všetkých 38 územných spolkov Slovenského Červeného kríža. K tomuto množstvu prispel Kaufland ďalšími 10 tonami potravín. Vďaka všetkým, ktorí sa zapojili, dostalo pomoc 2 185 rodín a jednotlivcov po celom Slovensku,“ uviedla Erika Turček Pfundtnerová z oddelenia CSR spoločnosti Kaufland.

Spoločnosť Kaufland Slovenská republika, v. o. s. je partnerom Slovenského Červeného kríža už niekoľko rokov. Okrem projektu Pomáhame potravinami podporuje Kaufland aj bezpríspevkové darcovstvo krvi svojich zamestnancov a tento týždeň odovzdá SČK v poradí už piaty záchranársky mobilný stan.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.