• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Valné zhromaždenie NEF Hospodársky klub už 13. októbra

  • 16:03 10.10.2016
  • Bratislava
Valné zhromaždenie NEF Hospodársky klub už 13. októbra

Celkovo 257. podujatie združenia NEF Hospodársky klub sa ponesie v duchu spomienky na nedávno zosnulého prezidenta SR Michala Kováča, ktorý bol prvým členom združenia.

Vyše sto členov a hostí sa zúčastní XIV. valného zhromaždenia a celkove 257. podujatia združenia NEF Hospodársky klub, ktorý bude 13. októbra od 11. h v Pálffyho paláci na Zámockej ulici v Bratislave. Program bol však upravený, keďže v deň konania bude štátny smútok a štátny pohreb prvého prezidenta SR Michala Kováča. Bol prvým laureátom prestížneho Zlatého biatca za rok 1993, ktorý si prevzal 21. januára 1994. Významne napomáhal svojou autoritou k dobrému menu združenia a bol častým účastníkom podujatí združenia, pokiaľ mu slúžilo zdravie. S účastníkmi sa pozdraví predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Upravený program bude takýto : Spomienka na Michala Kováča, Výročná správa, Príhovor dr. Abdula Rahmana Attra „Kedy bude nový život v Sýrii?“, Kirsan N. Iljumžinov, prezident FIDE : „O civilizačnej zodpovednosti“, Vyhlásenie nových laureátov „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“ za rok 2016, Vyhlásenie druhého zahraničného laureáta Zlatého biatca za rok 2016, Prof. Ján Mazák : „Z korešpondencie s R. Schumanom o Brexite“ (fikcia), Prezentácia ruskej spoločnosti „Brezový svet“ a Priateľské stretnutie.

Na nadchádzajúcom XIV. valnom zhromaždení za účasti členov Medzinárodného mierového výboru v súlade so Štatútom „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“ za rok 2016 bude za víťaza hlasovania a jej laureáta vyhlásený Dr. Abdul Rahman Attar, prezident Federácie sýrskych obchodných komôr (ICC Syria) a prezident Sýrsko-arabského červeného polmesiaca Za nezištnú finančnú podporu Sýrčanom trpiacich občianskou vojnou, za zorganizovanie vyše osem tisíc dobrovoľníkov poskytujúcich prvú pomoc raneným a deťom a presadzovanie riešenia humanitárnej krízy priamo v Sýrii. Z možných 22 hlasov získal jedenásť hlasov. O zvyšných jedenásť hlasov sa podelili štyria nominovaní.

V súlade so Štatútom „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“ za rok 2016 bude vyhlásený za víťaza a jej laureáta zo Slovenskej republiky Ing. Anton Barcík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ , Považská cementáreň, a.s., Ladce Za významný prínos k realizácii duchovného centra pod oblohou nad lomom na hore Butkov a kaplnky Božieho milosrdenstva, ako aj prístupovej Krížovej cesty. Z možných dvadsať jeden hlasov získal osem hlasov.

„Mierovú cenu zo Slovenska 2015“ za rok 2015 prevzal 19. februára 2016 v Pálffyho paláci generálny tajomník OECD J. Gurría. Na tom sa zhodlo na základe januárového podnetu a následnej písomnej výzvy spoluiniciátora 21 členov Medzinárodného mierového výboru. Faktom totiž bolo, že víťaz vlaňajšieho hlasovania pápež František reagoval poďakovaním za udelenie “Mierovej ceny zo Slovenska 2015”. Oznámil však, že pápeži v modernej dobe nijaké ceny a vyznamenania neprijímajú. Medzinárodný mierový výbor rozhodol 6. augusta 2016, že pápežovu cenu dostane do úschovy jedna z dvoch vynikajúcich slovenských osobností, ktoré získali najviac hlasov v tohtoročnom hlasovaní . Tou osobnosťou je prof. PhDr. Ing. Štefan Kassay, DrSc., člen Európskej akadémie vied a umení, vedec, podnikateľ, pedagóg a predseda Dozornej rady I.D.C. Holding Za celoživotnú prácu na prospech národnej kultúry, vzdelanosti a prínos k podpore národnej a štátnej konkurencieschopnosti.

Kirsan Nikolajevič Iljumžinov, prezident FIDE, bývalý prezident Kalmyckej republiky v Ruskej federácii (1993-2010), podnikateľ, diplomat – nositeľ novej kultúry pri tvorbe verejnej mienky a staviteľ mierových mostov - mierotvorca, bol nominovaný na Zlatý biatec za rok 2016 pre zahraničnú osobnosť.

Najpôsobivejším príspevkom k mieru Kirsana Iljumžinova je budovanie nových duchovných stánkov doma aj v cudzine, tak dvadsať katolíckych – jeden po stretnutí s Jánom Pavlom II., pravoslávnych, vyše tridsať budhistických chrámov, ako aj synagógy, - a to všetko z úcty k slobode ducha a viery. Viaceré budhistické centrá požehnal 14. Dalajláma v Eliste.

Ako 14-ročný sa stal šachovým majstrom republiky. Po štúdiách podnikal a zastupoval celý rad významných zahraničných firiem. Traduje sa jeho vyjadrenie, že majetnosť (bohatosť) je podmienkou pre antikorupčné správanie sa a život. Zaslúžil sa aj o záchranu ohrozeného druhu antilopy Saiga tatarices a posledný rok jeho prezidentskej vlády bol rokom Saigy.

Vyše dvadsať rokov je prezidentom FIDE. Keď bol kalmyckým prezidentom, tak po prvýkrát na svete sa šach stal povinným predmetom na základnej škole. FIDE a jeho prezident sú predmetom sankcií americkej administratívy. Má dosť neprajníkov, a to aj za organizovanie materiálnej pomoci pre Sýriu. Aj preto Kirsan Iljumžinov požiadal písomne pred mesiacom prezidenta Spojených štátov Baracka H. Obamu o americké občianstvo.

Kirsan Nikolajevič Iljumžinova si prevezme 66. Zlatý biatec pre zahraničnú osobnosť a celkove v poradovým číslom 252 od 1993. roka.

Vyhlásenie Medzinárodného mierového výboru o situácii v Sýrii
Slovenská verzia
English version

Zdroj :
NEF Hospodársky klub, združenie
www.hospodarskyklub.sk
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.