• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

V Prešove, Levoči a Ružomberku úspešne odštartovali Gospeltalent Tour

  • 12:45 07.10.2016
  • Bratislava
V Prešove, Levoči a Ružomberku úspešne odštartovali Gospeltalent Tour

Najúspešnejší v celoslovenskej súťaži Gospeltalent vyrazili s podporou skúsených interpretov na premiérové turné s názvom “Gospeltalent Rádio Lumen Tour 2016”.

V Prešove, Levoči a Ružomberku ich privítali zaplnené sály, ktoré zažili galavečery hodnotného programu hudby, slova a duchovného povzbudenia. S galaprogramom navštívia ešte Považskú Bystricu a Trnavu, bonusom bude vystúpenie pre Slovákov v Bruseli.

Základom dvojhodinových večerov je nápaditá zmes vystúpení víťazných a finálových interpretov ostatných ročníkov Gospeltalentu (GT). Na východe a strede Slovenska sa predstavili Slávka Tkáčová, Katka Krajčoviechová (víťazky GT 2013), Lýdia Rišová (víťazka GT 2016), Stanislava Vassová a Kiko Balco (finalisti GT 2016). V Prešove a Levoči sa k nim pripojili finalisti GT 2016 v kategórii skupina – Not Us z Prešova, Vranova a okolia. Interpreti na pódiách predstavili svoje súťažné skladby i novinky vlastnej tvorby, s veľmi pozitívnym ohlasom sa okrem iného stretol mix gospelových hitov vytvorený špeciálne pre tour. Na prvom víkende turné chýbali víťazi GT 2016 – spevák Vlado Regás a kapela Way to go, ktorí sa nemohli zúčastniť z vážnych dôvodov.

Jednotlivé vystúpenia na seba dynamicky nadväzujú a vytvárajú jednotný galaprogram, ktorý púta pozornosť od začiatku do úplného záveru. Miesto v ňom majú aj rozhovory s účinkujúcimi, slová povzbudení, interpreti i pozvaní hostia otvárajú viacero tém a projekt Gospeltalent odhaľujú ako príbeh nádeje a spoločenstva. V prešovskom Divadle Alexandra Duchnoviča ako hostia vystúpili tvorivá skupina Poetica Musica, ktorú vedie autorka, hudobníčka, speváčka Zuzana Eperješiová a pesničkár, scénograf a publicista Peter Janků. Janků sa predstavil aj v ružomberskej Synagóge po boku speváka, hudobníka, skladateľa a producenta Martina Husovského. Levočské historické Metské divadlo privítalo speváčku, hudobníčku a skladateľku Dominiku Gurbaľovú a kapelu Felice. V jednotlivých mestách sa do života uvádza aj Výberový CD-album Gospeltalentu, ktorý vyjde v najbližších dňoch.

Turné smeruje do Bruselu, Považskej Bystrice a Trnavy
Gospeltalent Tour sa uprostred októbra presunie do Bruselu, kde interpreti vystúpia pre tam žijúcich Slovákov. Podujatie je organizované v spolupráci s europoslancom Miroslavom Mikolášikom, ktorý zastrešuje celé turné a od vzniku súťaže je organizačným garantom Gospeltalentu. V posledný októbrový víkend turné zavíta do Považskej Bystrice (29. októbra o 20:00) a Trnavy (30. októbra o 20:00), kde sa v Katolíckom dome, resp. v Synagóga Café Bare ako hostia predstavia kapela Kerygma, speváčka a skladateľka Janais (v Trnave), autorka a speváčka Mária Šibíková s kapelou či pesničkár Miro Jilo (v Považskej Bystrici).

Vstupenky sú v predaji aj online, počet je obmedzený
Vstupenky na galaprogramy Gospeltalent TOUR 2016 si možno zakúpiť v sieti Ticket Art, rýchlou možnosťou je online predaj. Cena je symbolických 6 eur, organizátori sa tak rozhodli, aby sa na turné mohol zúčastniť naozaj každý, vrátane študentov. Vstupenky na mieste budú k dispozícii iba v prípade posledných voľných kusov, ich cena bude 9 eur. Na základe skúseností z prvých troch miest organizátori odporúčajú zaobstarať si vstupenku čím skôr. Viac informácií o projekte Gospeltalent nájdete na www.gospeltalent.sk.
Foto: Gospeltalent
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.