• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

V Chebe rastie distribučné centrum spoločnosti Tchibo

  • 10:13 05.10.2016
  • Bratislava
V Chebe rastie distribučné centrum spoločnosti Tchibo

V Chebe rastie distribučné centrum spoločnosti Tchibo, po Amazone je to druhá najväčšia logistická hala v ČR.

Spoločnosť Tchibo predstavila v Panattoni Parku Cheb hrubú stavbu 1. časti distribučného centra pre svoj e-shop. Prenajímateľná plocha dosahuje zatiaľ 39 000 m2, po dokončení 2. časti sa však rozšíri na 73 000 m2. Budova sa tak stane po Amazone pri obci Dobrovíz druhou najväčšou logistickou halou v Českej republike. Jeden z najvýznamnejších svetových producentov kávy a maloobchodný predajca vytvorí v Karlovarskom kraji až 350 nových pracovných miest. Začiatok prevádzky chce stihnúť do konca tohto roka. Druhá fáza výstavby by mala byť dokončená v polovici budúceho roka.

V prvom mesiaci po uvedení do prevádzky bude Tchibo v českom distribučnom centre skladovať, triediť, pripravovať, baliť a rozosielať tovar iba na český trh. Neskôr sa zásobovanie rozšíri na ďalší zeme strednej a východnej Európy a juh Nemecka.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tchibo Praha a Tchibo Slovensko Richard Hodul Foto: Richard Hodul
Vo všetkých krajinách, kde Tchibo pôsobí, každoročne expedujeme spolu viac než 13 miliónov zásielok. To kladie veľmi vysoké nároky na organizáciu a logistiku. Distribučné centrum v Českej republike je dôležitým krokom k pokrytiu rastúcich objemov našich predajov a priblíženie sa k našim zákazníkom. Po dokončení hrubej stavby začneme inštalovať technológie, aby sme mohli obslúžiť tisíce zákazníkov na expandujúcich trhoch strednej a východnej Európy, teda aj na Slovensku. Som rád, že tento významný míľnik pripadol práve na 25. výročie pôsobenia našej spoločnosti v Českej aj Slovenskej republike,“ objasňuje plány generálny riaditeľ spoločnosti Tchibo Praha a Tchibo Slovensko Richard Hodul.

Dvojfázovú výstavbu haly riadi developer Panattoni Europe v spolupráci s českou spoločnosťou Accolade, ktorá bude budovu vlastniť a dlhodobo prenajímať. Investíciu vo výške viac než 60 miliónov eur pomohla dojednať spoločnosť Colliers. Môže sa tak pochváliť najväčšou sprostredkovanou nájomnou transakciou v oblasti priemyselných nehnuteľností v strednej Európe.

Zatiaľ čo ešte pred 5 rokmi jednoznačne dominovali v ČR výrobné továrne pre automobilový priemysel, dnes sú na vzostupe logistické haly pre elektronický predaj. Je jasné, že priemyselný development sa mení. Investíciu spoločnosti Tchibo v Chebe považujem za mimoriadnu, pretože vďaka nej vznikne nielen pozoruhodná budova, ale tiež vysoký počet pracovných miest. Je nám cťou podieľať sa na takejto prestížnej zákazke,“ hovorí Pavel Sovička, generálny riaditeľ Panattoni Europe pre ČR a Slovensko.

Tchibo patrí k najvýznamnejším maloobchodným reťazcom, takže sme radi, že si pre svoju expanziu vybralo práve náš park v Chebe. Profil spoločnosti tiež perfektne zapadá medzi našich súčasných nájomníkov, kde momentálne majú pomerne významné zastúpenie automobilový priemysel a strojárenstvo, Tchibo tak prispeje k zvýšeniu pestrosti portfólia nájomníkov skupiny Accolade,“ vysvetľuje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade a dodáva: „Našim cieľom je prispievať k ekonomickému rastu regiónov a otvárať širšej skupine kvalifikovaných investorov možnosť podieľať sa na výnosoch tvorených špičkovými globálnymi spoločnosťami pôsobiacimi na trhu východnej a strednej Európy. Zabezpečenie nájomnej budovy pre Tchibo tieto kritériá maximálne napĺňa.“

Peter Zaoral, riaditeľ oddelenia priemyselných nehnuteľností spoločnosti Colliers International, ktorá investíciu pomohla dojednať, k otvoreniu distribučného centra hovorí: „Bolo nám cťou spolupracovať so spoločnosťami Tchibo a Panattoni na tejto najväčšej nájomnej transakcii sprostredkovanej agentom v oblasti priemyselných nehnuteľností v strednej Európe. Verím, že podmienky zaistené pre spoločnosť Tchibo budú hrať kľúčovú úlohu v rozvoji jej podnikania nielen v Českej republike, ale tiež v celom regióne.“

Distribučné centrum spoločnosti Tchibo rastie v Panattoni Parku Cheb od mája tohto roka. Už v rámci prvej fázy projektu pôjde o najväčšiu budovu v celej priemyselnej zóne. Po dokončení 2. fázy dosiahne prenajímateľná plocha budovy takmer rozlohu Karlovho námestia v Prahe, teda najväčšieho námestia v ČR. Vnútri distribučného centra bude nainštalované úsporné LED osvetlenie a vzduchotechnické jednotky s rekuperáciou. Na výstavbe sa doteraz podieľalo viac než 20 subdodávateľov.

Tchibo je nemecký obchodný reťazec, ktorý pôvodne ponúkal iba kávu a kávové špeciality. Dnes predáva aj spotrebný tovar, jeho ponuka sa mení každý týždeň a tematicky je veľmi pestrá - od vybavenia domácnosti a kuchyne cez módu, šport, elektroniku, hračky, šperky až po záhradu. Svojím sortimentom Tchibo pokrýva viac než 75 % všetkých kategórií spotrebného tovaru. Veľa ho predáva on-line, k ďalšiemu navýšeniu môže bezpochyby prispieť aj nové distribučné centrum v Chebe, ktoré sa bude špecializovať práve na B2C online biznis.

Miestna priemyselná zóna aktuálne zaberá cca 40 hektárov a pracuje v nej okolo 2 500 ľudí. Vďaka rýchlemu príchodu nových investorov v poslednom roku sa Panattoni Park Cheb stáva najrýchlejšie rastúcim industriálnym parkom v Českej republike.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.