• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Ako dobre poznáte svojho zákazníka?

  • 8:30 05.10.2016
  • Bratislava
Ako dobre poznáte svojho zákazníka?

Ak riadite svoj retailový biznis iba na základe transakčných dát, tak ste o krok pozadu. Tým, že zákazník u vás zaplatil síce viete, koľko a kedy utratil, ale netušíte, čo sa dialo predtým.

Napríklad koľkokrát prešiel okolo výkladu, než vstúpil. Ceste a poznaniu zákazníka sa venovala konferencia Inovácie v retailovej analytike, ktorá sa uskutočnila včera 4.10.2016 v Bratislave.

Koľko utrácate za analytické nástroje e-shopu a aké sú jeho tržby v porovnaní s vašou sieťou predajní? V on-line prostredí viete o zákazníkovi (takmer) všetko, nastavujete všemožné parametre a zmeny vidíte skoro okamžite. V reálnom svete kamennej predajne zostáva váš zákazník anonymný až pokým nenakúpi a aj to musí použiť vernostnú a platobnú kartu. Účinok zmeny alebo redizajnu predajne sledujete až s veľkým časovým odstupom.

Sledujte príbeh vášho zákazníka
Dalo by sa povedať, že sci-fi sa v retailovom prostredí stáva realitou. Pomocou senzorov, robustných databázových a technologických riešení, ktoré sú i v porovnaní so svetom novátorské, dokážeme získať relevantné podklady pre rozhodovanie retailoveho manažmentu,“ povedal počas konferencie Inovácie v retailovej analytike Michal Tomčík, Director of Business Development spoločnosti Pygmalios. „Do praxe prichádzajú nové metriky a nástroje. Riešenie Pygmalios Analytics dnes dokáže presne zmerať to, čo ste doteraz intuitívne odhadovali. Riadenie na základe kvalitných dát má preukázateľný vplyv na zvýšenie tržieb a spokojnosť zákazníkov,“ dodal M. Tomčík.

Ak by som mal zjednodušene charakterizovať in-store analytiku, tak môžem povedať, že manažuje cestu
Foto: Pygmalios
zákazníka. Platí okrídlená veta, že ak nevieme niečo odmerať, tak to nevieme ani manažovať. Sledujeme preto príbeh, cestu zákazníka v obchode, ba dokonca aj tok potenciálnych zákazníkov pred obchodom. Veď aj zmena vo výklade, v dizajne predajne alebo letáková akcia majú vplyv na jej zaľudnenosť a my vieme odmerať aký
,“ zdôraznil Milan Novota, Director of Product & Engineering firmy Pygmalios, ktorá o.i. získala prestížne ocenenie Podnikateľský nápad roka 2014.

Nájdite v šume signál
Retaileri často majú množstvo údajov, ale v rôznych formátoch a formách, ktoré nevedia analyzovať a interpretovať ako celok. Pritom kľúčom k úspechu je práve interpretácia dát. Digitálny retailer dnes musí vedieť aj zo šumu vyťažiť užitočné údaje. Napríklad kedy sú nákupné špičky a či si blízke prevádzky navzájom nekanibalizujú návštevnosť. Analytika v reálnom čase je predpokladom pre nástup retailu novej generácie. Buďte jeho súčasťou.
Viac informácií k tejto téme nájdete na www.pygmalios.com.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

DNES - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.