• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Lidl zvyšuje mzdy a inovuje svoj zamestnávateľský imidž

  • 18:32 03.10.2016
  • Bratislava
Lidl zvyšuje mzdy a inovuje svoj zamestnávateľský imidž

Zvyšovanie miezd sa týka viac ako 90 % zamestnancov spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Aj ja som Lidl, tak znie hlavné heslo novo definovanej zamestnávateľskej značky obchodného reťazca. Základným predpokladom úspechu každej firmy sú kvalitní a motivovaní zamestnanci. Lidl sa preto rozhodol definovať vlastný imidž zamestnávateľa práve prostredníctvom svojich ľudí. Výsledkom je zamestnávateľská značka zložená z hodnôt vlastných viac ako 3800 členom rodiny Lidl.

Aký je Lidl očami svojich zamestnancov? Je to „Dynamický tím, ktorý dáva tímovým hráčom stabilitu a zároveň priestor na osobný rozvoj. Platí tu férová hra a dosiahnuté výsledky.“ Nejde pritom iba o slová, ale skutočnú definíciu Lidla ako zamestnávateľa z pohľadu jeho vlastných ľudí. Tvárami komunikácie zamestnávateľskej značky sa stali zamestnanci, ktorí pomáhali definovať jej imidž a hodnoty.

Vzťah Lidla ku svojim zamestnancom je pevný a úprimný. Starostlivosť o svojich ľudí predstavuje pre obchodný reťazec jeden z najvýznamnejších záväzkov. Opätovne sa preto rozhodol pre mimoriadne zvýšenie miezd v tých oblastiach, kde sa rast firmy za ostatné obdobie prejavil najvýraznejšie. Zamestnanci predajní a skladov v rámci logistických centier sa od októbra tešia z plošného zvýšenia miezd v priemere o dvadsať percent. Toto mimoriadne opatrenie sa týka viac ako 90 % všetkých zamestnancov Lidla na Slovensku. Lidl patril už pred týmto zvýšením medzi najlepšie platiace firmy v odvetví. Podľa portálu platy.sk predstavuje priemerná mzda v maloobchode na pozícii predavač/ka – pokladník/čka 526 €, priemerná mzda v Lidli na tejto pozícii je odteraz o takmer 40 % vyššia.
Lidl je dynamická a neustále rastúca spoločnosť. Dlhodobo sa nám darí vytvárať nové pracovné miesta, a to aj bez ohľadu na expanziu. Len v tomto roku to je približne 250 nových pozícii na všetkých úrovniach našej spoločnosti a vo všetkých regiónoch na Slovensku. Pracovné ponuky máme pripravené pre všetky kategórie uchádzačov, vrátane čerstvých absolventov,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika, a dodal: „Vďaka úspechu, ktorý na Slovensku dosahujeme, môžeme pristúpiť k ďalšiemu zvýšeniu miezd.
O dôvod viac rozhodnúť sa pre Lidl ako svojho budúceho zamestnávateľa majú aj uchádzači o prácu, nástupné mzdy pre spomenuté pozície sa totiž zvýšia až o 23 %. Motivujúcim faktorom je zmluvne garantovaný a vopred známy nárast mzdy každých 12 mesiacov počas prvých štyroch rokov. Lidl tiež významne podporuje rozvoj svojich zamestnancov a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov. Výsledkom je vnímanie Lidla verejnosťou ako jedného z najatraktívnejších zamestnávateľov. Hlasujúci v ankete „Zamestnávateľ roka“ rozhodli, že Lidl obsadil v odvetví obchod v širokej konkurencii druhú priečku. Ide o najvyššie umiestnenie potravinového reťazca v histórii tejto ankety.

Lidl ako zamestnávateľ
Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. patrí medzi stabilných zamestnávateľov. Vo svojich 124 predajniach, dvoch logistických centrách a centrále zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Reťazcu sa dlhodobo darí vytvárať nové pracovné miesta, pričom väčšina z nich vzniká nezávisle od expanzie. rámci stratégie podpory vzdelávacieho procesu kandidátov má Lidl pre vysokoškolských študentov a čerstvých absolventov pripravené programy „Studentship“ a „Lidlship“. Ich cieľom je zapojiť študentov a absolventov vysokých škôl do fungovania medzinárodnej spoločnosti.
Obchodný reťazec tiež aktívne spolupracuje s najväčšou medzinárodnou študentmi riadenou organizáciou na svete – AIESEC. Lidl dokonca získal ocenenie „Najlepší partner roka 2015 AIESEC Bratislava“.
Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na sociálnych sieťach.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.