• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Iron Maiden na Topfest prilákali vyše 30-tisíc ľudí

  • 18:48 28.06.2013
  • BRATISLAVA
Iron Maiden na Topfest prilákali vyše 30-tisíc ľudí

Štvrtkový otvárací večer jubilejného 10. ročníka festivalu Topfest patril najmä headlinerovi v podobe legendárnych Iron Maiden, ktorí na piešťanské letisko prilákali vyše 30-tisíc ľudí.

Rockeri oprášili turné k albumu Seventh Son Of a Seventh Son (1988), po ktorom nasledoval VHS záznam Maiden England. Podľa kapely to bola skvelá koncertná šou, ktorá stála za to, aby ju ponúkli vo vynovenom šate a podobe, v akej sa dá odprezentovať v roku 2013.

"Som neskutočne šťastný, že koncert prebehol hladko, že sme zvládli aj nápor fanúšikov, aký tu ešte nebol, napriek tomu, že ako už býva zvykom, u nás všetci prídu tesne pred začiatkom a najradšej by boli ihneď v areáli, ale predsa len taký dav skontrolovať pri vstupe a vydať náramok, to nie je na desať minút. Už v prvý deň festivalu sme prekonali 30-tisícovú návštevnosť, čo je skvelé. Od našich vodičov viem, že skupina si slovenské publikum veľmi pochvaľovala, veľmi sme ich prekvapili vrelým privítaním, ako sme poznali ich repertoár a nemenej príjemne ostali prekvapení aj zo slovenského vína – vraj to bola hlavná debata cestou do bratislavského hotela,“ povedal Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu.

Ani minútu navyše sa však na rozdiel od zvyšku na Slovensku nezdržal kapely spevák Bruce Dickinson. Ihneď po poslednej skladbe sa podobne ako zvyšok kapely ešte na pódiu úplne vyzliekol z prepotených šiat a iba v trenírkach prebehol do pripraveného automobilu, kde už ho čakal župan a jedlo na cestu. O necelých 40 minút už jeho súkromné lietadlo vzlietlo nad Bratislavou.

Počas prvého dňa festivalu sa na hlavnom pódiu predstavili aj Smola a Hrušky, Desmod, VooDoo Six či Konflikt. Piatkový deň bude patriť najmä skupinám Billy Talent či Ska-P, ale chýbať nebudú ani Tomáš Klus, IMT Smile, Gladiator, Polemic a Slobodná Európa. Už od obeda pokračujú aj koncerty na B-stage a v noci sa na tom istom pódiu v rámci Top Trance stanu predstavia aj dídžeji Lucca, Orjan Nilsen, či Eddie Sender. Vstupné na posledný deň je ešte k dispozícii na mieste v cene 30 eur. Agentúru SITA informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.