• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Výstavba trate na Patrónku obmedzí trolejbusovú dopravu

  • 6:34 27.06.2013
  • BRATISLAVA
Výstavba trate na Patrónku obmedzí trolejbusovú dopravu

Pre výstavbu trolejbusovej trate Patrónka - Vojenská nemocnica v Bratislave cez leto vylúčia trolejbusovú dopravu na viacerých traťových úsekoch v okolí Patrónky.

Trolejbusové linky 204, 209, 211 a 212 nebudú v dňoch od 28. júna od ukončenia premávky do 30. júna do začatia premávky premávať na Limbovej ulici, v Mlynskej doline, na Patrónke a pri Vojenskej nemocnici.

Pre rekonštrukciu trolejového vedenia, ktoré je súčasťou výstavby trolejbusovej trate Patrónka - Vojenská nemocnica, budú v týchto dňoch uzavreté traťové úseky Stromová ulica - priamo v smere na Limbovú a Patrónku, Vlárska ulica - odbočenie doprava v smere na Patrónku a Valašská ulica - priamo v smere na Mlynskú dolinu a Kramáre. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Výluku trolejbusov v tieto dni nahradia autobusmi a vodiči budú čakať na nadväzujúce spoje. Trolejbusy na linkách 204 a 212 budú nahradené autobusmi, ktoré budú premávať podľa cestovného poriadku trolejbusov. Autobusy budú premávať aj na linke 211, vodiči budú na konečnej zastávke pri Národnom onkologickom ústave (NOÚ) čakať na príchod linky 209, na ktorej budú aj počas výluky premávať trolejbusy. Vodiči na linkách č. 211 a 209 sa pri NOÚ budú čakať, aby mohli cestujúci prestúpiť.

Výluka trolejbusov na linkách 204, 209, 211, 212 a autobusu na linke 130 pre výstavbu novej trolejbusovej trate Patrónka - Vojenská nemocnica budú pokračovať od 1. júla až do ukončenia stavebných prác, približne do konca augusta, informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková. Počas letných prázdnin budú uzavreté úseky Valašská ulica priamo na Mlynskú dolinu a Kramáre. Odpojené bude trolejové vedenie na trase Limbová, Mlynská dolina a odbočenie z Limbovej na Patrónku a Lamačskú cestu.

Vojenská nemocnica bude trolejbusmi obojsmerne obsluhovaná po trase Limbová a Pri Suchom mlyne. Vodiči na linke 204 budú obojsmerne premávať na trase Rádiová, Bulharská, Slovinská, Rožňavská, Trnavské mýto, Šancová, Pražská, Stromová, Pri Suchom mlyne a Vojenská nemocnica. Linky 209 a 211 budú počas víkendov a sviatkov na seba na konečnej pri NOÚ čakať, aby mohli cestujúci prestúpiť. Linka č. 212 bude obojsmerne premávať na trase Zimný štadión, Záhradnícka, Kollárovo nám., Hodžovo nám., Štefánikova, Pražská, Stromová, Limbová, Pri Suchom mlyne a Vojenská nemocnica. Na autobusovej linke 130, ktorá premáva na trase Lamač-Vojenská nemocnica, budú autobusy pri Vojenskej nemocnici zastavovať na výstupišti a nástupišti pri nemocnici.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.