• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Smutný Chára uznal kvality súperov a srdečne objal krajanov

  • 12:10 25.06.2013
  • BOSTON
Smutný Chára uznal kvality súperov a srdečne objal krajanov

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol v pondelok po rozhodujúcom šiestom zápase hokejového Stanleyho pohára smutný, keď sledoval oslavy súperov z Chicaga.

Po stretnutí súperom podal ruku a uznal ich kvality, srdečne sa objal s krajanmi Michalom Handzušom a Mariánom Hossom.

Blackhawks zvládli výzvu menom Chára, našli recept, ako sa dostať cez najvyššieho muža NHL.

Chára je kľúčovým mužom defenzívy Bruins, na ľade odkorčuľuje množstvo minút.

V pondelok pri prehre 2:3 bol opäť najvyťaženejším hráčom svojho tímu (25:29 min), na jeho konto pribudol aj mínusový bod a jedna strela.

S piatimi bodyčekmi bol v tomto smere spoločne s Kellym a Rozsívalom najaktívnejší. "Chceli sme dať do zápasu všetko, bojovať, ako sa dalo. Chceli sme dosiahnuť lepší výsledok. Je kruté prehrať zápas i sériu týmto spôsobom. Ak by som mal hovoriť o obrane, myslím si, že počas celého play-off sme hrali veľmi dobre a odviedli sme kvalitnú prácu. Chicago našlo v našej defenzíve diery. Ak mám byť úprimný, občas sme nestáli na správnom mieste, alebo sme nesprávne vyhodnotili situáciu a nešli po odrazených pukoch. Poskakujúce puky pod nohami sme nie vždy poslali mimo nebezpečnej zóny," povedal podľa Boston Globe Zdeno Chára.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo šiesteho finálového zápasu NHL


Trenčiansky odchovanec bol na ľade pri desiatich z posledných dvanástich gólov finálovej série. Play-off zakončil so siedmimi plusovými bodmi, ale túto štatistiku mohol mať lepšiu v prípade iného vývoja súbojov o Stanleyho pohár. Vo finále nazbieral celkovo päť mínusových bodov, v posledných šiestich dueloch mal túto štatistiku dokonca mínus šesť. Všetky tri duely vyhrali Blackhawks. H

ráči Chicaga sa pred začiatkom finále s rešpektom vyjadrovali o slovenskom obrancovi. Napokon našli na jeho hru recept. "Myslím si, že každý tím, a nielen Chicago, hral proti mne rovnakým spôsobom. Bez ohľadu na súpera, každý hral fyzicky, snažil sa rýchlo korčuľovať. Je to play-off a týmto štýlom sa v ňom hrá. Je to fyzický šport a vy musíte očakávať podobné súboje," vysvetľoval Chára.

Odporúčame aj:

Video: Michal Handzuš prevzal Stanleyho pohár ako druhý po kapitánovi Toewsovi

Bol to ako príbeh z rozprávky, hovorí po zisku pohára Hossa

Bolo to najsladšie zakončenie, teší sa kapitán Chicaga Toews

Video: V šatni Chicaga tieklo šampanské, pilo sa aj z pohára

Obrazom: Najkrajšie momenty šiesteho finálového zápasu NHL

Video: Chicago získalo po skvelom obrate Stanleyho pohár

Video: Patrick Kane získal poslednú individuálnu trofej v NHL 2013

Slovák je lídrom Bruins na ľade i v kabíne. Spoluhráči sa svojho kapitána zastali, aj keď mnohí ho za vysoký počet mínusových bodov v rozhodujúcich chvíľach ročníka kritizovali. "Je to tímová hrá, nie? Zdeno hral skvelý hokej, dal góly, bol dlhé minúty na ľade. Hrá tak dlho, určite to nie je náhoda," tvrdil obranca Bruins Dennis Seidenberg.

Na hre Zdena Cháru sa mohlo prejaviť aj zranenie, ktoré mu znemožňovalo lepší pohyb. V Bostone o zdravotných problémoch vyše dvojmetrového hokejistu mlčia. "Chicagu patrí uznanie za predvedenú hru. Zdeno bol jedným z tých hráčov, ktorí neboli stopercentne v poriadku. Bojoval napriek zraneniu a ja môžem byť naňho i na ďalších hrdý," uviedol pre Boston Globe tréner Claude Julien, ktorý však odmietol špecifikovať zranenie slovenského obrancu. Rodák z Trenčína o zdravotných problémoch rovnako mlčal. "Nebudem hovoriť o svojom zdravotnom stave," dodal pre Boston Globe Chára.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.