• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

V Bratislave sa pochodovalo proti rakovine prsníka

  • 19:50 15.06.2013
  • BRATISLAVA
V Bratislave sa pochodovalo proti rakovine prsníka

Bratislava zažila v sobotu 15. júna jubilejný 5. Avon Pochod proti rakovine prsníka.


Až 4500 ľudí si oblieklo tričko symbolizujúce boj s touto zákernou chorobou a pochodovalo ulicami mesta. Aj vďaka podpore účastníkov pochodu tento rok na boj s rakovinou prsníka putovala historicky najvyššia suma - 64 196 eur.

Na pochode sa zúčastnili známe tváre projektu Avon proti rakovine prsníka Ada Straková, Nora Beňačková, Hana Rapantová, Henrieta Mičkovicová, Karin Habšudová, Beáta Dubasová, Alena Heribanová, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Martin “Pyco“ Rausch, Maroš Kramár a špeciálna hostka, topmodelka Daniela Peštová.

Sprievod absolvoval trasu so štartom o 15:00 na námestí pri Eurovea a potom sa presúval nábrežím Dunaja až do historického centra Bratislavy, pričom jeho cieľ bol opäť na námestí pri Eurovea.

Aj tento rok bol najsilnejším momentom “akt spolupatričnosti“, kedy účastníci do nebies symbolicky vypustili tisíce ružových balónov ako vyjadrenie spolupatričnosti všetkým ženám, ktoré svoj boj s rakovinou prsníka prehrali, ktoré s ňou bojujú a ktorým sa nad ňou podarilo vyhrať.

Onkologický ústav sv. Alžbety (OUSA) v Bratislave získal darovací šek na sumu 46 596 eur, ktorý na pódiu prevzal primár mammologického oddelenia OUSA Vladimír Bella. Darované finančné prostriedky použijú na kúpu diagnosticko-liečebného prístroja Intact BLES určený na diagnostiku a liečbu nádorových ochorení v Onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave. Prístroj umožní prostredníctvom malého chirurgického zákroku realizovať odber tkaniva prsníka na histologické vyšetrenie bez porušenia architektúry vzorky a so zachovaním lemu okolo lézie.

Liga proti rakovine SR, ktorú zastupovala jej prezidentka Eva Siracká, získala sumu 17 600 eur. Darované prostriedky sú určené na finančnú podporu organizácie verejnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine - Deň narcisov, finančnú podporu edukačných a voľno-časových aktivít v Centrách pomoci Ligy proti rakovine; personálne zabezpečenie Linky pomoci Ligy proti rakovine v oblasti problematiky rakoviny prsníka ako aj na psychosociálnu podporu a pomoc onkologickým pacientom.

V rámci sprievodného programu, ktorý moderovali Hana Rapantová a Roman Juraško, vystúpili nielen tváre projektu Avon proti rakovine prsníka a špeciálna hostka – topmodelka Daniela Peštová, ale aj známi slovenskí speváci a hudobné skupiny. Účastníci si mohli vychutnať vystúpenia Celeste Buckingham, Peter Lipa Band, IMT Smile, Starmania, The Cellmates a ďalších.

Vstupenkou na podujatie bolo ružové Tričko proti rakovine prsníka 2013, ktorého kúpou prispel každý pochodujúci na boj proti rakovine prsníka. “Sme veľmi radi, že verejnosť nám už po piatykrát prejavila svoju priazeň a podporila tento jubilejný ročník Avon Pochodu. Vyjadrili tak spolupatričnosť a podali pomocnú ruku ženám, ktoré s týmto krutým ochorením bojujú,“ uviedla Alena Pytlíčková z Avon Cosmetics.

Agentúru SITA informovala Kateryna Matušková zo spoločnosti Neopublic Porter Novelli.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.