• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Prievidza oslavovala jubilejný deň polície

  • 19:00 12.06.2013
  • BRATISLAVA
Prievidza oslavovala jubilejný deň polície

Letisko v Prievidzi už jubilejný 10-krát zaplnili Dni mestskej polície, ozbrojených a záchranných zložiek.

Pod záštitou primátorky mesta Prievidze a náčelníka mestskej polície sa tu zišlo neuveriteľných viac ako 30 bezpečnostných, hasičských a záchranných zložiek, ale aj letecké a vojenské historické kluby, ako aj súkromné firmy a občianske združenia zaoberajúce sa problematikou bezpečnosti.

„Tradícu dňa polície začali skromne pred 10 rokmi na námestí Slobody v Prievidzi traja vystavovatelia, dnes patrí k pravidelným a významným akciám horného Ponitria a celého Trenčianskeho kraja," povedal kpt. Mgr. Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza.

Vystavená bola nielen technika používaná týmito zložkami pri ich práci. Program bol nabitý dynamickými ukážkami nielen na zemi, ale aj vo vzduchu.

Okrem živých zásahov hasičov pri požiari vozidla diváci mohli vidieť dolapenie a odzbrojenie unikajúceho páchateľa či prácu kynológov.

K vrcholu určite patrilo vystúpenie Klubu vojenskej histórie Levice, ktoré zmenilo časť letiska na dobovú pristávaciu plochu z čias 2. svetovej vojny a naživo ju bránilo proti nepriateľovi.

Šesť historických bojových lietadiel pritom predvádzalo letecký súboj vzduch – vzduch, zo zeme bola používaná dobová strelná aj transportná technika.

,,Takýmto atraktívnym spôsobom ukazujeme nezmyselnosť vojny a mládeži dávame iný pohľad na bojové počítačové hry,“ vysvetľoval počas akcie jeden z bojujúcich vojakov.

Na súčasnú bezpečnosť a ochranu bývania zasa boli zamerané ukážky odborníkov na bezpečnosť,

Návštevníci si mohli v praxi porovnať aj odolnosť bežných dverí v porovnaní s bezpečnostnými. „Aby sme správne pochopili, ako sa účinne brániť proti vykrádaniu bytov aj domov, musíme pochopiť podstatu a slabé miesta našich bežných dverí,“ povedal Miloš Kóňa zo spoločnosti ADLO - bezpečnostné dvere.

Rozmer celého dňa doplnil okrem slnečného počasia aj odber krvi organizovaný Červeným krížom prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky Národnej transfúznej služby SR.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.