• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Banskobystrickí poslanci môžu ukončiť rozpočtové provizórium

  • 14:06 11.02.2013
  • BANSKÁ BYSTRICA
Banskobystrickí poslanci môžu ukončiť rozpočtové provizórium

Rozpočtové provizórium, v ktorom je mesto Banská Bystrica od začiatku roka, môžu mestskí poslanci ukončiť na utorkovom zasadnutí, keď budú rozhodovať o tohtoročnom mestskom rozpočte.

Podľa predloženého návrhu má mať mesto v tomto roku rovnaké príjmy aj výdavky 47,756 milióna eur, pričom schodok kapitálového rozpočtu má byť dorovnaný prebytkom bežného rozpočtu a z finančných operácií. Konkrétne návrh počíta s bežnými príjmami vyše 43,854 milióna eur, bežnými výdavkami takmer 42,670 milióna eur, kapitálovými príjmami vyše 1,928 milióna eur, kapitálovými výdavkami takmer 3,950 milióna eur, príjmami z finančných operácií vyše 1,973 milióna eur a výdavkami na finančné operácie takmer 1,137 milióna eur.

Schvaľovanie tohtoročného rozpočtu Banskej Bystrice malo mestské zastupiteľstvo pôvodne na programe decembrového zasadnutia, primátor Peter Gogola však návrh stiahol s odôvodnením, že sa s poslaneckými klubmi nedokázal dohodnúť na jeho podpore, respektíve na prioritách. Vtedy predložený návrh počítal s príjmami a výdavkami vyše 47,123 milióna eur.

V aktuálnom návrhu sú okrem vyšších príjmov z finančných operácií už zapracované aj legislatívne zmeny, ktoré upravujú nárast miezd pedagogických a nepedagogických zamestnancov v školských zariadeniach. Konkrétne návrh počíta s príjmami z dohodovacieho konania na dofinancovanie výdavkov školstva na úseku prenesených kompetencií v sume 287-tisíc eur a s dotáciou zo štátneho rozpočtu v sume 235-tisíc eur na dofinancovanie originálnych kompetencií z dôvodu zákonného zvýšenia miezd. Zároveň sú však výdavky v rovnakých výškach v návrhu viazané pre prípad, ak do konca júna nebude dohodovacie konanie úspešné a ak mesto dovtedy štátnu dotáciu na vyššie platy učiteľov nedostane.

Na programe utorkového zasadnutia majú banskobystrickí mestskí poslanci aj novely všeobecne záväzných nariadení o poskytovaní dotácií z mestského rozpočtu, o určení miesta a času zápisu do prvých ročníkov základných škôl, o určení školských obvodov či o úhradách za služby v mestských jasliach. Rozhodovať majú aj o zmene územného plánu centrálnej mestskej zóny, rozšírení spoločného obecného úradu v oblasti sociálnych vecí, o laureátoch tohtoročnej ceny mesta i o novom rokovacom poriadku mestského zastupiteľstva.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.