• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

VIDEO: Otrasný prípad zlyhania sociálneho systému. Dievčatko opisuje zneužívanie

  • 12:28 30.05.2016
  • Bratislava
VIDEO: Otrasný prípad zlyhania sociálneho systému. Dievčatko opisuje zneužívanie

Po odobratí Marcusa vyšiel na povrch ďalší otrasný prípad zlyhania sociálneho systému.

Združenie “Deti patria Rodičom” poukázalo na ďalší otrasný prípad zlyhania sociálneho systému. Tejto témy sa týkala tlačová konferencia hnutia Sme rodina - Boris Kollár.

Monika Onderková opísala prípad na portály konzervativnyvyber.sk. 6-ročnú Zoju pridelil krajský súd v Bratislave otcovi do dočasnej starostlivosti aj napriek tomu, že ju mal údajne fyzicky týrať a sexuálne zneužívať. Matka podala na otca trestné oznámenie za sexuálne zneužívanie a snažila sa riešiť situáciu na súdoch. Súdy, ako aj sociálne pracovníčky žiadala o pomoc. Trestné oznámenie nakoniec súd zamietol s tým, že skutok sa nestal.

Okresný súd najprv rozhodol o pridelení dieťaťa matke s tým, že otcovi dáva možnosť stretávania sa. Na to otec podal trestné oznámenia na matku vo veci marenia výkonu súdneho rozhodnutia.

Krajský súd nakoniec zveril dievčatko do osobnej starostlivosti otca a ponecháva na jeho zvážení, kedy ho bude vidieť mama. Dieťa bolo následne násilne odobraté matke sociálnymi pracovníkmi a je v opatere otca, ktorý ju údajne naďalej týra.

Vo videu, ktoré natočila matka dieťaťa môžete vidieť, ako dievčatko opisuje sexuálne zneužívanie otcom.

Hnutie Sme rodina vyzýva ministrov na preverenie prípadu 6-ročnej Zoje

Hnutie Sme rodina - Boris Kollár a občianske združenie Deti patria rodičom vyzývajú ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, aby preverili prípad odoberania 6-ročnej Zoje, v prípade ktorej krajský súd v Bratislave rozhodol, že dieťa bude dočasne zverené do starostlivosti otca. Rozhodnutie súdu poslanec Sme rodina Peter Pčolinský a Monika Onderková z OZ Deti patria rodičom považujú za nepochopiteľné, keďže Zoju podľa ich slov otec fyzicky týra a údajne ju aj sexuálne zneužíval.

„Máme ďalší prípad, možno otrasnejší ako prípad Marca. Ukazuje sa, že nejde o ojedinelé zlyhania, ako vravel minister Richter, ale skôr to asi bude bežná prax,“ povedal dnes novinárom Pčolinský. Hnutie Sme rodina podľa jeho slov chce zmeniť tento „chorý systém“, v prvom rade by sa mal brať ohľad na dieťa, súdy by sa mali detí pri rozvodoch pýtať, s ktorým rodičom chcú zostať.

Pčolinský zverejnil na tlačovej besede video z novembra 2015, na ktorom je natočený výkon súdneho rozhodnutia odoberania Zoje matke, dieťa pri ňom plače a kričí. Podľa Onderkovej dieťa potom skolabovalo.

Zdroj: info.sk, SITA, konzervativnyvyber.sk, Foto: youtube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka: Sme v klube, ktorý nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

Prezidentka: Sme v klube, ktorý nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

DNES - 12:59Domáce

Členstvo v NATO poskytuje Slovensku bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by krajina jeho rozmerov nikdy nebola schopná sama dosiahnuť.

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie NR SR k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

DNES - 11:53Domáce

Mimoriadne rokovanie Národnej rady SR pre návrh ústavného zákona o ochrane pred útokmi chráneného živočícha zatiaľ nebude.

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

V Múzeu kysuckej dediny predstavia veľkonočné zvyky a tradície

DNES - 11:17Domáce

Múzeum kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke pripravilo výstavu Veľká noc ide.

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.