• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

Na Východe rozhodne siedmy zápas, Pittsburgh vyrovnal na 3:3

  • 10:14 25.05.2016
  • New York
Na Východe rozhodne siedmy zápas, Pittsburgh vyrovnal na 3:3

V tom šiestom v noci na stredu triumfoval Pittsburgh Penguins na ľade Tampy Bay Lightning 5:2.

O víťazovi finále Východnej konferencie play off zámorskej NHL rozhodne až siedmy zápas. V tom šiestom v noci na stredu triumfoval Pittsburgh Penguins na ľade Tampy Bay Lightning 5:2 a vyrovnal tak stav série na 3:3.


V drese hostí sa darilo kapitánovi Sidneymu Crosbymu, ktorý si do štatistík pripísal gól i asistenciu a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Prvou sa stal Brian Boyle, center "bleskov" strelil oba góly svojho mužstva a zdramatizoval tak záverečnú tretinu. Tampa sa vďaka jeho zásahom v 46. a 53. minúte dotiahla na rozdiel jediného gólu (2:3), no vyrovnať sa jej už nepodarilo a v závere dvakrát inkasovala. "Dnes sme mali skvelú šancu rozhodnúť, no nevedeli sme sa jej chopiť. Neboli sme dostatočne agresívni, nekorčuľovali sme a nehrali sme dobre," povedal Boyle pre nhl.com.

"Blesky" sa dostali do náročnej situácie, pretože v siedmom stretnutí bude doma Pittsburgh. Rovnako však na tom boli aj vlani, siedmy zápas konferenčného finále na ľade NY Rangers vyhrali a prebojovali sa do záverečných bojov o Stanleyho pohár. "Minulý rok sme museli hrať siedmy zápas. Vstúpili sme doň, vyhrali ho, a to preto, lebo sme pozitívne rozmýšľali. Máme pred sebou ťažkú skúšku a musíme ju zvládnuť na áčko," dodal kouč Jon Cooper.

Pittsburgh mal v noci na stredu nôž na krku, ale situáciu oduševneným výkonom zvládol. Nevýrazných domácich dve tretiny do ničoho nepustil a z výraznej streleckej produkcie vyťažil rozhodujúci trojgólový náskok. "Je skvelé vrátiť sa do série, vedeli sme, že ich jediným cieľom bude urobiť rozhodujúci krok. Nechceli sme hrať zozadu. Boli sme lepší aj preto, že sme im nedovolili vrátiť sa do stretnutia. Som si istý, že za úvodné dve tretiny nás chceli zlomiť, ale nedali sme im šancu," povedal pre web NHL Chris Kunitz.

Hoci vyslala Tampa na bránku "tučniakov" za prvé dve tretiny len 11 striel, pre brankára Matta Murrayho to nebola ľahká situácia. V treťom dejstve ich pribudlo až devätnásť, a hoci inkasoval dvakrát, v deň svojich 22. narodenín sa tešil z veľkého triumfu. "Hral, ako keby mal tridsať. Bol úžasný," pochválil spoluhráča Patric Hörnqvist. Murray si na konto pripísal 28 zákrokov. "Je súčasťou našej DNA. Má na tím dobrý vplyv. Aj keď dostane gól, nezosype sa a pokračuje v dobrom výkone pre tím. V jeho veku je to obdivuhodné," dodal kouč Mike Sullivan.

3. kolo play off NHL
šiesty zápas finále Východnej konferencie:
TAMPA BAY LIGHTNING - PITTSBURGH PENGUINS 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Góly:
46. Boyle, 53. Boyle (Koekkoek, Drouin) - 19. Kessel (Crosby, Malkin), 28. Letang (Sheary, Bonino), 40. Crosby (Hörnqvist), 58. Rust (Kunitz, Määttä), 60. Bonini (Lovejoy). Brankári: Vasilevskij - Murray, strely na bránku: 30:34, 19.092 divákov.
/na zápasy 3:3/
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.