• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

FOTO: Cibulková suverénne prešla prvým kolom na Roland Garros

  • 21:50 24.05.2016
  • Paríž
FOTO: Cibulková suverénne prešla prvým kolom na Roland Garros

Jej ďalšou súperkou bude Chorvátka Ana Konjuhová.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V úvodnom kole si ako nasadená dvadsaťštvorka poradila s Číňankou Saj-saj Čeng 6:3, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Chorvátka Ana Konjuhová. Vlani slovenská jednotka na antuke vo francúzskej metropole neštartovala pre zranenie achilovky, jej maximom je semifinále z roku 2009.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Číňanke Saj-saj Čeng v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu so Saj-saj Čeng, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala nsákok 3:0. Číňanka síce následne znížila na 2:3, no v šiestom geme opäť stratila servis a Cibulková získala úvodný set vo svoj prospech. V druhom dejstve zverenka trénera Mateja Liptáka po dvoch brejkoch odskočila Saj-saj Čeng na 4:1 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

Čínska tenistka Saj-saj Čeng odvracia úder Slovenky Dominiky Cibulkovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

"Prvé kolá sú ťažké. S touto súperkou som raz trénovala v Miami na tvrdom povrchu a čakala som, že antuka jej veľmi nebude vyhovovať. Na prekvapenie, na antuke hrala lepšie ako na betóne! Liftovala údery tak, že mi trvalo 5 – 7 úderov, kým som sa dostala k finálnemu. Na betóne som s ňou bola schopná rýchlejšie ukončovať. Mali sme ju však s trénerom prečítanú, vedela som, čo mám od nej čakať, aj to, že má slabší forhend. Dnes bolo dobré to, že aj keď som pár lôpt pokazila, vedela som to hneď zabudnúť a myslieť na ďalšiu loptu. Aj keď som bola trochu nervóznejšia, dokázala som to zvládnuť," povedala Cibulková v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Na margo Konjuhovej uviedla. "Viem, že hrá rýchlo, agresívne a je urastená. Nič viac. Ale s trénerom sa na ňu pripravíme. Vždy sa rada vraciam na Roland Garros. Zaujímavé je, že spomínam len na tie príjemné. Mala som tu aj ťažké chvíle, vypadla som v prvom aj druhom kole, náročné zápasy, ale vždy sa mi vybavia len pekné spomienky. Na toto miesto sa vždy teším. A verím, že sa tie chvíle zopakujú."

"Bolo to klasické prvé grandslamové kolo. Na Domči bolo vidieť, že je trochu nervózna, nebola taká uvoľnená ako býva v ďalšej fáze turnaja,“ povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Cibulkovej tréner Lipták. "Napriek tomu, že viedla 3:0, ešte sa hľadala. Ale postupne hrala lepšie a lepšie. I súperka podala solídny výkon,“ dodal.

V Paríži sprevádza Cibulkovú tím zložený zo štyroch mužov - okrem Liptáka a snúbenca Michala Navaru aj otec Milan Cibulka a štvrtým je známy kondičný tréner Jozef Ivanko. Ten je však tentoraz v pozícii fyzioterapeuta. "Naša fyzio nám vypadla, tak sme ho oslovili," vysvetlil Lipták.

Najväčšie prekvapenie
Holandská tenistka Kiki Bertensová sa postarala o doposiaľ najväčšie prekvapenie na tohtoročnom Roland Garros.

Holandská tenistka Kiki Bertensová počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry proti Nemke Angelique Kerberovej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Víťazka turnaja v Norimbergu vyradila v 1. kole dvojhry tretiu nasadenú šampiónku Australian Open Nemku Angelique Kerberovú 6:2, 3:6, 6:3.

Nemecká tenistka Angelique Kerberová reaguje počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry proti Holanďanke Kiki Bertensovej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Nemecká tenistka Angelique Kerberová si utiera nos počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Nemecká tenistka Angelique Kerberová máva divákom po prehre nad Holanďankou Kiki Bertensovou v zápase 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Rybáriková prehrala
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Najvyššie nasadenej obhajkyni titulu Američanke Serene Williamsovej podľahla za 42 minút hladko 2:6, 0:6. Svetová jednotka nadviazala na triumf nad slovenskou trojkou z Toronta 2013, kde jej tiež dovolila uhrať iba dva gemy.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková podáva v zápase proti Američanke Serene Williamsovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP
Rybárikovú od marcového turnaja v kalifornskom Indian Wells, kde postúpila až do štvrťfinále, prenasledovali zranenia a pred príchodom do Paríža odohrala iba jeden turnaj. Na EMPIRE Slovak Open v Trnave v 1. kole skrečovala zápas proti talentovanej krajanke Viktórii Kužmovej za stavu 2:4 v prvom sete.

Americká tenistka Serena Williamsová zdraví divákom po víťazstve 6:2, 6:0 nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP
Proti Serene Williamsovej hneď v úvodnom geme stratila svoje podanie a Američanka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Rybáriková síce následne vyrovnala na 2:2, no ďalšie štyri gemy sa stali korisťou 21-násobnej singlovej grandslamovej šampiónky. Slovenka mala problémy s podaním i pohybom, čo bola voda na mlyn mladšej zo sestier Williamsových, ktorá v druhom sete uštedrila Rybárikovej "kanára".

Zdravotne hendikepovaná Rybáriková bola proti favoritke bez šance. "Najprv som mala problémy so zápästím, potom som išla na turnaj do Trnavy vyskúšať si to. A tam som si zranila koleno. Opäť som netrénovala dva týždne. Nie som zdravotne na tom dobre, za dva týždne som trénovala asi dve hodiny. Keď nie som fit, proti takej hráčke ako je Serena som bez šance, nemôžem uspieť. Som rada, že sa mi zranenie kolena nezhoršilo. Priznám sa, nie je to dobrý pocit hrať na centri a nemôcť dať zo seba všetko. Celkom iné to bolo, keď som hrala na štadióne Arthura Ashea proti Venus a hrala som veľmi dobre. Dúfam, že nabudúce budem fit a podám lepší výkon. Za rozhodnutím štartovať na Roland Garros si stojím. Dôležité pre mňa teraz je byť zdravá. Rozhodla som sa voziť so sebou na turnaje fyzioterapeuta. Aj v Paríži je so mnou a plánujem, že bude cestovať aj na ďalšie turnaje. A už sa teším na trávu a verím, že na ďalšom grandslame budem zdravotne v poriadku,“ citovala slová Rybárikovej oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu.

"Na môj vkus to bol dosť krátky zápas, v mojej kariére som príliš veľa takých neodohrala, ale možno je čas na zmenu. Dnes bolo dosť chladno e nerada hrávam v takomto počasí, no našťastie som sa s tým vyrovnala a s výnimkou úvodu zápasu išlo všetko ako po masle," povedala Američanka pre akreditované médiá.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (24-SR) - Saj-saj Čeng (Čína) 6:3, 6:1
Serena Williamsová (1-USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:2, 6:0
Pauline Parmentierová (Fr.) - Monica Niculescuová (Rum.) 6:2, 7:6 (2),
Irina Falconiová (USA) - Mona Barthelová (USA) 6:4, 0:6, 6:2,
Teliana Pereirová (Braz.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 3:6, 9:7,
Jelina Svitolinová (18-Ukr.) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:1, 6:3,
Kurumi Narová (Jap.) - Denisa Allertová (ČR) 5:7, 6:3, 2:0 - skreč,
Julia Putincevová (Kaz.) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:1,
Karin Knappová (Tal.) - Victoria Azarenková (5-Biel.) 6:3, 6:7 (6), 4:0 - skreč,
Julia Görgesová (Nem.) - Johanna Kontová (20-V. Brit.) 6:2, 6:3,
Andrea Petkovičová (28-Nem.) - Laura Robsonová (V. Brit.) 6:2, 6:2,
Mariana Duqueová-Marińová (Kol.) - Daria Gavrilovová (Austr.) 5:7, 6:4, 6:4,
Monica Puigová (Portor.) - Olga Govorcovová (Biel.) 7:5, 6:3,
Anastasija Sevastovová (Lot.) - Sachia Vickeryová (USA) 6:2, 6:2,
Taylor Townsendová (USA) - Aandine Hesseová (Fr.) 6:2, 6:1,
Anna Ivanovičová (14-Srb.) - Oceane Dodinová (Fr.) 6:0, 5:7, 6:2,
Venus Williamsová (9-USA) - Anett Kontaveitová (Est.) 7:6 (5), 7:6 (4),
Virginie Razzanová (Fr.) - Ipek Soyluová (Tur.) 4:6, 6:1, 6:0,
Madison Keysová (15-USA) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 6:2,
Louisa Chiricovová (USA) - Lauren Davisová (USA) 6:2, 2:6, 8:6,
Camila Giorgiová (Tal.) - Alize Limová (Fr.) 6:3, 6:2,
Daria Kasatkinaová (29-Rus.) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 6:1, 4:6, 6:3,
Timea Bacsinszká (8-Švajč.) - Silvia Solerová-Espinosová (Šp.) 6:3, 6:1,
Samantha Stosurová (21-Austr.) - Misaki Doiová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:3,
Tatjana Mariová (Nem.) - Jelena Jankovičová (23-Srb.) 6:3, 3:6, 6:3,
Jekaterina Makarovová (27-Rus.) - Varvara Lepčenková (USA) 5:7, 6:4, 6:3,
Šuaj Čang (Čína) - Galina Voskobojevová (Kaz.) 7:5, 6:2,
Kiki Bertensová (Hol.) - Angelique Kerberová (3-Nem.) 6:2, 3:6, 6:3,
Eugenie Bouchardová (Kan.) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:2, 6:2,
Kristina Mladenovičová (26-Fr.) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 6:2, 6:4,
Timea Babosová (Maď.) - Samantha Crawfordová (USA) 6:4, 6:0,
Wang Čchiang (Čína) - Tessah Andrianjafitrimová (Fr.) 6:0, 6:0,
Ana Konjuhová (Chor.) - Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:3,
Alize Cornetová (Fr.) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:1, 6:0,
Carla Suarezová Navarrová (12-Šp.) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:2, 4:6, 6:2, 3
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.