• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Andrej Martin ako lucky loser využil šancu, verí si aj v druhom kole

  • 7:41 24.05.2016
  • Paríž
Andrej Martin ako lucky loser využil šancu, verí si aj v druhom kole

Slovenský tenista Andrej Martin sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola na grandslamovom turnaji.

Vo finále kvalifikácie na Roland Garros ťahal za kratší koniec, ako lucky loser sa však napokon dostal do hlavnej súťaže a svoju šancu využil. Slovenský tenista Andrej Martin sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola na grandslamovom turnaji. Španiela Daniela Muňoza De La Navu zdolal 6:2, 6:3, 4:6, 6:4 a v stredu nastúpi proti víťazovi francúzskeho derby Julien Benneteau - Lucas Pouille, ktoré prerušili pre tmu za stavu 3:6, 6:4, 4:6.


Martinovi vyšiel úvod zápasu, keď od stavu 1:2 získal päť gemov v rade a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol Martinov brejk v úvodnej hre. V treťom sete mal navrch De La Nava, no v koncovke štvrtého sa presadil slovenský daviscupový reprezentant, ktorý v desiatom geme využil pri podaní súpera hneď prvý mečbal. "Každý, kto sa dostane do hlavného turnaja ako lucky loser, si to určitým spôsobom zaslúži. Lebo sa prihliada aj na rebríček. Vedel som, čo môžem očakávať od súpera. Bol som však prekvapený, ako som v prvých dvoch setoch dominoval. To je veľké povzbudenie do ďalších zápasov a turnajov," povedal Martin pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Jeho problémom sú nevyrovnané výkony, teraz sa ich snaží pod trénerským vedením Miloslava Grolmusa stabilizovať. "Prémie a body ma teraz nezaujímajú, budem sa snažiť sústrediť na druhé kolo. Nikde nie je povedané, že v ňom nemôžem uspieť! Je mi jedno, ktorého z dvoch Francúzov dostanem za súpera. Hrá sa mi v Paríži dobre, to je dobré znamenie. Herne sa cítim v pohode, aj keď som mal pred turnajom problémy so seknutým krkom a bolo naozaj otázne, či vôbec budem hrať. Teraz je to už, našťastie, v poriadku," dodal Martin pre stz.sk.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.