• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Poznáme gospelové talenty roka: Way to go, Lýdia Rišová a Vlado Regás

  • 17:53 06.05.2016
  • Ružomberok
Poznáme gospelové talenty roka: Way to go, Lýdia Rišová a Vlado Regás

Gospelovými talentmi roka sa stali kapela Way to go, speváčka Lýdia Rišová a spevák Vlado Regás. Rozhodla o tom odborná porota počas živého rozhlasového finále celoslovenskej súťaže Gospeltalent 2016.

Víťazi Gospeltalentu majú medzinárodné zastúpenie, gospelovú kapelu roka tvoria piati mladí muži z Moravy a Slovenska, ktorí aktuálne pôsobia v Brne pod názvom Way to go. Z Gospeltalentu si okrem prvenstva v kategórii skupín odniesli za pieseň „Vodiaci pes“ aj Cenu fanúšikov pre interpreta s nejvyšším počtom hlasov v online hlasovaní. Najlepšia speváčka Lýdia Rišová pochádza z Považskej Bytrice a momentálne působí ako dobrovoľníčka na Ranči v Kráľovej Lehote. Kategóriu ovládla súťažnou skladbou „Snívam stále“. Víťaz mužskej kategórie Vlado Regás, ktorý súťažil so skladbou „Budeme kráčať“, pochádza z Veľkých Loviec v okrese Nové Zámky.

Štvorčlennú porotu tvorili Martin Husovský, Sima Martausová, Diana Rauchová a Richard Čanaky. O víťazoch rozhodli počas živého rozhlasového prenosu Veľkého finále z Ružomberka.

Na víťazov čaká profesionálne nahrávanie a mastering skladby v nahrávacom štúdiu Umpax v Prešove. So zviditeľnením vlastnej tvorby pomôže Rádio Lumen, ktoré zaradí najlepšie piesne do éteru. Skladby tiež nasadia ako novinky do Gospelparády. Trojica odohrá koncertné turné po Slovensku, vystúpia na festivaloch Campfest a Lumen a privíta ich aj komunita Slovákov v Bruseli. Výherca Ceny fanúšikov natočí k piesni aj klip. Okrem „odrazového mostíka“ pri štarte hudobnej tvorby víťazi získavajú aj víkendový pobyt v špičkovom ubytovacom zariadení vo Vysokých Tatrách.

Súťaž Gospeltalent vznikla v roku 2009 ako štartovacia dráha pre začínajúcich kresťanských interpretov. Organizátormi sú portál iGospel.sk a spevák a skladateľ Richard Čanaky v spolupráci s Rádiom Lumen. Do štvrtého ročníka sa prihlásila stovka interpretov. Semifinalistov určila desaťčlenná odborná porota, z tridsiatich najlepších poslali dvojicu interpretov v každej kategórii do Veľkého finále fanúšikovia v internetovom hlasovaní.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.