• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Minister Gajdoš zagratuloval matke štyroch detí, ktoré slúžia v OS SR

  • 20:14 06.05.2016
  • Rajec
Minister Gajdoš zagratuloval matke štyroch detí, ktoré slúžia v OS SR

Prekvapenej matke štyroch detí odovzdal kyticu kvetov a pozval ju na obed s celou rodinou, ktorá na nich už čakala v centre Rajca.

Matilde Sýkorovej, matke Martina, Jozefa, Tomáša a Moniky Sýkorovcov z Rajca, ktorí slúžia v Ozbrojených silách Slovenskej republiky (OS SR), dnes prišiel k blížiacemu sa Dňu matiek zagratulovať na jej pracovisko v spoločnosti KFTS v Rajci minister obrany Peter Gajdoš.

Prekvapenej matke štyroch detí odovzdal kyticu kvetov a pozval ju na obed s celou rodinou, ktorá na nich už čakala v centre Rajca. "Beriem to ako niečo mimoriadne. Deti sú rozlezené po svete, každý je v iných kasárňach, ale schádzajú sa doma. Prvý syn sa vyučil za elektromechanika, no to ho nebavilo a podarilo sa mu dostať do armády. A verboval postupne ďalších. Obavy o nich nemám, pretože oni sa tešia z práce a ja sa teším, že oni majú radosť," povedala bezprostredne po gratulácii Matilda Sýkorová.


Minister obrany vyjadril presvedčenie, že dnešný deň bol výnimočnou príležitosťou poďakovať matke, ktorá vychovala s manželom troch synov a jednu dcéru. "Aj Štefánik hovoril, že národu netreba dávať, dáva sa iba žobrákovi. Národu sa treba obetovať. Je to určitý druh obete, a preto som si prišiel uctiť túto rodinu. A poďakovať matke pri príležitosti Dňa matiek. Poďakovať obidvom rodičom za to, že obetovali svojich troch synov a dcérku do služby Ozbrojených síl, v prospech Slovenskej republiky," zdôraznil Gajdoš, ktorý manželom Sýkorovcom odovzdal aj poukaz na víkendový pobyt do kúpeľov.

Najstarší zo súrodencov, 35-ročný Martin Sýkora je príslušníkom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. "Motivácia určite bola dostať sa do 5. pluku špeciálneho určenia. To jediné ma ťahalo celou mojou kariérou až doposiaľ. Je to najelitnejší útvar na celom Slovensku. A snom každého vojaka, slúžiaceho v našej armáde, je sa tam dostať," uviedol Martin, ktorý už má za sebou aj desaťmesačnú misiu v Kosove.

K službe v OS SR motivoval aj 34-ročného brata Jozefa, veliteľa družstva ťažkej prepravy v Opravárenskom prápore v Martine, a 24-ročného brata Tomáša, vodiča v Prápore logistiky v Hlohovci. Ich sestra, 20-ročná Monika, študuje na Akadémii Ozbrojených síl. "Mamina ma v tom podporovala, lebo som chcela ísť na vysokú školu. Ale v kútiku duše si myslela, že sa tam nedostanem. A nakoniec, keď prišiel papier, tak sama bola najviac prekvapená, že ma prijali. Mala som tiež vzor v bratoch. Skĺbila som to, čo som chcela robiť, čiže armádu a vysokú školu. Myslím, že svoj sen som si splnila, už len doštudovať," dodala profesionálna vojačka.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

VČERA - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.