• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

FOTO: Pozor na tohto podvodníka!

  • 10:26 05.05.2016
  • Galanta
FOTO: Pozor na tohto podvodníka!

Polícia pátra po totožnosti muža, ktorý je podozrivý z podvodu na senioroch.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, v mesiaci marec jeden z páchateľov niekoľkokrát telefonoval so 74-ročnou ženou z Galanty, pričom sa vydával za jej bratranca. Najprv žiadal požičať 8 tisíc Eur na kúpu auta. Žena mu však povedala, že toľko peňazí nemá. Asi po desiatich minútach zatelefonoval opäť a oznámil, že si inde požičal 5 tisíc Eur a potrebuje už len 3 tisíc.

S požičaním tejto sumy pani súhlasila a páchateľ jej povedal, aby peniaze priniesla k obchodnému domu v Galante. Na dohodnuté miesto išiel manžel, ktorého na mieste oslovil jeden z páchateľov a uviedol, že je manažér bratranca. Podal mu telefón, v ktorom mu páchateľ vydávajúci sa za bratranca potvrdil, aby peniaze odovzdal manažérovi. 80 ročný pán odovzdal údajnému manažérovi obálku s 3 tisíc Eurami. Keď sa vrátil domov, manželka mu oznámila, že boli podvedení, pretože telefonovala so skutočným bratrancom, ktorý o požičaní peňazí nič nevedel.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci podvodu a pátra po totožnosti muža, ktorého zachytili kamery pri obchodnom centre. Žiada občanov, ktorí muža na záberoch spoznali, aby to oznámili na polícii prostredníctvom linky 158.

Polícia upozorňuje na podvodníkov

Polícia v Trnave zaznamenala od začiatku tohto roka niekoľko prípadov podvodu spáchaných na senioroch. V niektorých prípadoch sa seniorom podarilo podvodu predísť tým, že po telefonáte s legendou „vnuk“, ihneď kontaktovali svojich príbuzných a tak vyšlo najavo, že sa ich niekto pokúšal podviesť alebo jednoducho povedali, že peniaze nemajú a páchateľ viackrát nezavolal.

Polícia upozorňuje seniorov, aby svoje úspory nedávali žiadnym cudzím osobám. Takíto páchatelia dokážu pôsobiť veľmi dôveryhodne a staršieho človeka obalamutia tak, že je presvedčený, že telefonuje skutočný príbuzný. Vo vyššie uvedenom prípade z Galanty od prvého telefonátu s páchateľom po odovzdanie peňazí uplynulo len 30 minút! Pozor treba dávať aj na podvodníkov, ktorí sa vydávajú za pracovníkov poskytujúcich rôzne služby (elektrikári, vodári, pracovníci poisťovní a pod.).

Zdroj: info.sk, KR PZ TT, Foto: KR PZ TT
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.