• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
10°Bratislava

MACCAFERRI CENTRAL EUROPE prispieva k bezpečnosti slovenských diaľnic

  • 9:23 29.04.2016
  • Bratislava
MACCAFERRI CENTRAL EUROPE prispieva k bezpečnosti slovenských diaľnic

Spoločnosť už viac ako 10 rokov výrazne prispieva k budovaniu pohodlnej a bezpečnej infraštruktúry na Slovensku.

MACCAFERRI CENTRAL EUROPE má aktuálne vo výstavbe zhruba 104 000 metrov rýchlostných ciest a diaľnic. Spoločnosť pristupuje ku každému projektu individuálne a prináša riešenia šité na mieru. Inak to nie je napríklad ani pri výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie–Lietavská Lúčka, ktorú momentálne realizuje.

Keďže portfólio spoločnosti a aj jej technické znalosti nadobudnuté za viac ako 140 rokov sú veľmi obsiahle, inžinieri nie sú nijako konvenčne limitovaní stereotypnými riešeniami, ktoré sú bežne dostupné na trhu. „Na každý špecifický problém máme k dispozícii viac variantov riešení a produktov z nášho portfólia, nie sme viazaní výlučne na predaj jedného konkrétneho produktu. Naše riešenia vyrábame, projektujeme a inštalujeme po celom svete. Konečný výsledok tak vždy vzniká vo veľmi úzkej spolupráci na viacerých úrovniach medzi centrálou Maccaferri v Taliansku, miestnymi zástupcami našej spoločnosti a požiadavkami klientov,“ povedal Ľuboš Lichý, obchodný riaditeľ spoločnosti MACCAFERRI CENTRAL EUROPE.

Práve medzinárodná prepojenosť umožňuje hľadať a prinášať riešenia, ktoré sú šité na mieru a sú výsledkom precíznej analýzy a vyhodnocovania. „Keď naši zákazníci požiadajú o kvalitné riešenie, máme pre nich ponuky, ktoré sú záverečnou etapou dlhodobého procesu analýz a návrhov vychádzajúcich zo skúseností v rámci celosvetovej spolupráce. V tomto zahŕňajú naše riešenia strategickú pridanú hodnotu,“ vysvetlil Ľ. Lichý.

Pri výstavbe ciest majú vysokú dôležitosť všetky fázy projektu, či už je to príprava, alebo samotná realizácia. Dobre premyslené projekty sa neskôr odzrkadlia na kvalite, životnosti a udržateľnosti ciest. „Poskytujeme aj technickú podporu pri inštalácii priamo na stavbe, čím zvyšujeme kvalitu diela a prispievame tým k šetreniu budúcich výdavkov, ktoré sú spojené
s prípadnými reklamáciami diela a možnými nutnými opravami,
“ dopĺňa Ing. Peter Funtiktechnický manager spoločnosti MACCAFERRI CENTRAL EUROPE.

Vďaka inováciám sa infraštruktúra stáva omnoho pohodlnejšou a bezpečnejšou. Čo všetko stojí za finálnym riešením a podobou diela nie je možno na prvý pohľad viditeľné, no pravdou je, že bezpečnosť je jedným z hlavných kritérií pri návrhu a výstavbe a venuje sa jej osobitá pozornosť. „Pokiaľ ide o bezpečnosť, môžeme hovoriť o oporných konštrukciách, zárubných múroch pri diaľniciach a železniciach alebo o vystužovaní málo únosného podložia násypov. Ochrana infraštruktúry a životov ľudí pred padaním kameňov zo strmých svahov či ďalšie iné aplikácie, ktoré si bežný vodič alebo cestujúci ani nevšimne, je pre nás dôkazom, že našu prácu sme odviedli poctivo. Bezpečnosť a dlhodobá udržateľnosť konštrukcií sú pre nás jednou z najdôležitejších priorít.“ povedal Ľuboš Lichý.

O pridanej hodnote spoločnosti MACCAFERRI CENTRAL EUROPE vypovedá najmä jej individuálny prístup, a tiež fakt, že stojí za väčšinou rozostavaných alebo už dostavaných slovenských diaľnic.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.