• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Festival Dobrej chuti ponúkne európsku kuchyňu

  • 7:28 30.05.2013
  • PREŠOV
Festival Dobrej chuti ponúkne európsku kuchyňu

Prešov bude žiť od štvrtka 30. mája do soboty 1. júna najväčším sviatok gastronómie na území Prešovského kraja.

Už po druhýkrát sa historické centrum mesta prevonia výnimočnými vôňami jedál rôznorodých chutí a zároveň ponúkne dobrú zábavou.

V poradí II. ročník Festivalu Dobrej chuti Prešov 2013 sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho.

Tematicky je tento ročník venovaný propagácii európskej kuchyne. Počas troch dní ochutnajú návštevníci festivalu tradičné i netradičné gastronomické špeciality a nápoje od vybraných šéfkuchárov a producentov potravín.

Ako informovala hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová, prostredníctvom „degustačného menu“ predstavia zúčastnené reštaurácie to najlepšie zo svojej ponuky. Ich kvalitu návštevníci ocenia v súťaži o titul Festivalovej reštaurácie. Spomedzi hlasujúcich vyžrebujú organizátori v závere festivalu víťazov, ktorí získajú hodnotné ceny.

Na svoje si prídu milovníci tradičnej i exotickej kuchyne, dobrého piva, kvalitného vína, destilátov, miešaných nápojov, voňavej kávy, živej hudby, ale aj všetci tí, ktorí sa chcú naučiť niečo nové z oblasti kulinárstva a prípravy jedál. Odborný program spestrí prebiehajúci Musetti Cup pod vedením koordinátora SCAE Stanislava Cibuľu a vystúpenie známych šéfkuchárov -Vojta Artza, šéfkuchára spoločnosti METRO a Františka Krankotu, šéfkuchára Prešovského klubu kuchárov a cukrárov.

Po celé tri dni bude súčasťou podujatia bohatý sprievodný program. Vystúpia hudobné zoskupenia KMEŤOBAND, ABBA Rock Show, Nobel Band, Dominika Mirgová, Petra Dakaj & Arpád Csete, Viki Olejárová, Yellowee, Michaella, Latino-gipsy Devils Music. Hovorkyňa doplnila, že špeciálnu pozornosť venujú malým labužníkom, ktorým organizátori v rámci Medzinárodného dňa detí pripravili atraktívnu zábavu. Vstup na festival je voľný. Všetky akcie sa budú konať na Hlavnej ulici denne od 11:00 do 24:00.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

DNES - 8:04Domáce

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

DNES - 7:22Domáce

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

DNES - 7:11Domáce

Výpoveďou ďalšej svedkyne obžaloby v stredu v Kežmarku pokračoval súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov.

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.