• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Danko: Strana Mariana Kotlebu je zrelá na zrušenie

  • 13:56 08.03.2016
  • Bratislava
Danko: Strana Mariana Kotlebu je zrelá na zrušenie

Slovensko bude podľa Danka potrebovať stabilnú vládu.

Predseda SNS Andrej Danko už nebude rokovať so všetkými predsedami parlamentných strán, ale len s tým, ktorý získa poverenie od prezidenta Andreja Kisku na zostavenie vlády. Pre predsedov strán má Danko pripravených viacero otázok.

„Smeru sa budeme pýtať na strategické podniky v rukách štátu, obnovenie vlakov Inter city, daňové a odvodové zaťaženie, zrušenie nákupu radarov na ministerstve vnútra a ďalšie otázky,“ povedal. Predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára, ak dostane poverenie na zostavenie vlády alebo budú s ním možné nejaké prieniky pri zostavení vlády, sa bude Danko pýtať na autonómiu školstva či štátne občianstvo.

Predsedu SaS Richarda Sulíka sa bude Danko pýtať na jeho postoj k minuloročnému referendu za rodinu a ako to v SaS myslia s legalizáciou marihuany. Pre predsedu OĽaNO Igora Matoviča má pripravenú otázku, či jeho strana bude naďalej stranou štyroch ľudí. S jedinou stranou, s ktorou nebude Danko rokovať, je Ľudová strana Naše Slovensko.

Šéf SNS vyhlásil, že strana Mariana Koltebu je zrelá na zrušenie, pretože je xenofóbna a rasistická a jej fungovanie je podľa neho v rozpore s ústavou.

Danko priznal, že SNS má programové prieniky so Smerom i pravicovými stranami. „Ľavica a pravica neexistuje. Slovensko bude potrebovať stabilnú vládu. Do vlády, kde by bolo milión eg, SNS ísť nechce. Nebojíme sa ani predčasných volieb,“ vyhlásil. Danko pripomenul, že SNS stojí na kresťanských, národných a sociálnych pilieroch.

SNS ani za môjho predsedovania neopúšťa témy, na ktorých stála. Nikdy z týchto hodnôt neustúpime,“ vyhlásil s tým, že neuvažuje o spolupráci s ľuďmi, ktorí presadzujú autonómiu. Danko zároveň uviedol, že ak nebude zostavená vláda, prídu na rad iné možnosti. Podľa neho SNS v tejto etape nevidí najmenší dôvod na hľadanie prienikov s Mostom-Híd.

„Problém nestojí na postoji SNS a Hídu,“ povedal Danko s tým, že kto získal najväčší počet hlasov, má zodpovednosť rokovať. Až následne môže dochádzať k hľadaniu prienikov ostatných strán. "Vládu nemôže zostaviť niekto, keď na to nemá mandát,“ dodal.

Zdroj: info.sk, SITA, Foto: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

DNES - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.