• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

8 tipov, ako získať ploché brucho

  • 19:28 29.02.2016
  • Bratislava
8 tipov, ako získať ploché brucho

Zabudnite na vťahovanie a schovávanie brucha. Existujú účinnejšie a dlhodobé spôsoby, ako poraziť pneumatiku okolo pása. Vyskúšajte tieto tipy.

  • Zjedzte niečo medzi treťou a štvrtou hodinou popoludní

Odporúčame doplniť si bielkoviny práve počas týchto hodín, či už proteínovou tyčinkou alebo konzumáciou orechov s jablkom. Tento olovrant vám pomôže naštartovať metabolizmus a udržať v rovnováhe hladinu cukru v krvi. Čím menšie nerovnováhy v inzulíne, tým menej tuku sa vám bude ukladať v páse.

Čítajte: Čo sa deje s telom, keď prestaneme jesť mäso?

  • Pozor na cukor

Ak sa vyhnete konzumácii umelých sladidiel, pomôže to vašej hladine inzulínu v krvi. A súčasne tak budete stimulovať tvorbu glukagónu, čo je hormón, ktorý je dôležitý pri spaľovaní tuku, najmä toho v oblasti pása a brucha.

  • Poriadne prežúvať

Trávenie začína už v ústnej dutine. Práve preto je dôležité dôkladne prežúvať. Tak sa totiž môžete vyhnúť nepríjemnému nafukovaniu, ktoré môže viesť k optickému zdaniu, že máte väčšie brucho, než v skutočnosti.

  • Zabudnite na sed-ľah

Sad-ľah je populárny cvik, no k plochému bruchu vám rozhodne stačiť nebude. Okrem toho, že je zameraný iba na niektoré svaly v oblasti brucha, celkovo sú cviky na brucho samé o sebe neefektívne. Ak chcete spáliť tuk okolo pása, musíte sa zbaviť celkových tukových zásob v tele. A to sa dá iba precvičovaním celého tela a správnou stravou. Najskôr teda zaveďte zdravý jedálniček, potom precvičujte kardio a silový tréning celého tela a až nakoniec cvičte cviky zamerané na brušné svaly.

  • Opatrne so soľou

Ak vás trápi nafúknuté brucho, jednou z príčin môže byť vysoký príjem sodíka. Ten sa nachádza nielen v soli, ale je aj skrytý v mnohých potravinách. Podľa možnosti si jedlo nesoľte dodatočne. Ak chcete dosiahnuť výraznejšiu chuť, vyskúšajte koreniny.

Čítajte: Deväť bylín a korenín, ktorými nahradíte soľ

  • Na veľkosti záleží

Veľkosť porcie, ktorú si naložíte, je veľmi dôležitá. Ak chcete poraziť tuk na bruchu, mali by ste konzumovať menšie porcie jedál. Správne ich odhadnúť vám môže pomôcť aj jednoduchá vizualizácia. Porcia ryby alebo mäsa by mala byť veľkosti balíčka kariet, pritom príloha (ryža, zemiaky) by mala mať veľkosť klasickej žiarovky. Ak sa po konzumácii takejto porcie cítite stále hladní, doprajte si zeleninu, najlepšie čerstvú alebo dusenú.

Čítajte: Ako si zmenšiť porcie jedla bez toho, aby sme sa cítili hladní

  • Vytvorte optickú ilúziu

Ak je pneumatika na bruchu vašou slabosťou, vyskúšajte jednoduchý trik – odveďte pozornosť na inú časť tela. Napríklad na dlhé nohy, ramená alebo výstrih. Vyberajte si tiež vhodnejšie oblečenie, ktoré farbou, strihom a materiálom zdôrazní vaše prednosti a opticky zakryje väčšie brucho. Pozor na vzory, ktoré vás zbytočne rozšíria!

  • Smejte sa!

Ak sa vám nechce cvičiť, existuje aj iný spôsob posilňovania brušného svalstva. Je ním obyčajný srdečný smiech. Zakaždým, keď sa rozosmejete, vaše brušné svalstvo pracuje. Dokonca sa začínajú zakladať jóga centrá, kde sa smiech využíva počas cvičenia.

Všetky tieto triky z dlhodobého hľadiska na tuk v oblasti brucha a pása naozaj zaberajú. No nezabudnite ku nim pridať skutočne zdravé stravovanie, životný štýl a tiež pravidelný pohyb. To je najistejšia a dlhodobá cesta, ako budete mať nielen ploché brucho, ale celkovo peknú postavu a zdravý organizmus.

Zdroj: Info.sk, DK, helpguide.org, health.com. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Toto je dôvod, prečo by v nemocniciach malo pracovať viac žien

Toto je dôvod, prečo by v nemocniciach malo pracovať viac žien

DNES - 19:53Zdravie

Vedci sa pozreli na výkon lekárskeho personálu v nemocniciach.

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?