• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

IBM Watson bude vyberať športové talenty

  • 12:23 12.02.2016
  • BRATISLAVA
IBM Watson bude vyberať športové talenty

Riešenie postavené na platforme IBM Bluemix pomáha pri hľadaní športových talentov pre basketbalový tím torontských Raptorov.

Spoločnosť IBM oznámila, že kanadskému klubu basketbalovej NBA Toronto Raptors pomáha s hľadaním nových talentov. Pri výberovom procese bude kanadský klub v spolupráci s IBM využívať riešenie IBM Sports Insights Central, ktoré využíva pri hľadaní nových talentov najnovšie kognitívne a analytické technológie.

Riešenie vyvinuté v spolupráci s basketbalovým klubom Toronto Raptors tvorí komplexná platforma, ktorá umožňuje vytvárať všetky možné kombinácie súpisky mužstva a vyhodnocovať dopady jeho efektívnosti, ako aj jeho šance proti tímu súpera. Analytické nástroje platformy Watson pritom posudzujú množstvo kritérií, od individuálnej osobnostnej charakteristiky každého z hráčov, zdravotných záznamov, cez ich sociálne charakteristiky, štatistiku herných výkonov, až po ich stotožnenie sa s tímom a jeho hrou.

Technológia IBM Watson Alchemy API pomáha s analýzou verejne dostupných informačných zdrojov, ktoré následne pomôžu vytvoriť komplexný profil každého z hráčov. "Vzhľadom na to, že aj v rámci NBA sme svedkami stále väčšej vyrovnanosti jednotlivých tímov, každý sa snaží získať konkurenčnú výhodu, ktorá pomôže práve jeho klubu byť úspešnejším. Vďaka tomuto partnerstvu s IBM získame cenný nástroj, ktorý nám pomôže vyťažiť maximum z našej aktuálnej súpisky hráčov a pomôže nám meniť veci spôsobom, akým to doteraz nebolo možné," hovorí Masai Ujiri, prezident Toronto Raptors.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.