• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Zbohatnúť. Užiť si. A získať ešte viac!

  • 17:20 12.02.2016
  • Bratislava
Zbohatnúť. Užiť si. A získať ešte viac!

Bankári chcú iba tri veci: Zbohatnúť. Užiť si. Získať ešte viac a viac.

„Silicon Valley a Wall Street sú živým dôkazom toho, že viac peňazí = viac problémov,“ napísal Cosmopolitan o novej knihe Žraloci od Michelle Millerovej. Neúprosný svet amerického bankovníctva pozná z vlastnej skúsenosti. Pracovala v J. P. Morganovej banke a ako konzultantka v Palo Alto, v New Yorku a Európe.

Niektoré príležitosti prichádzajú iba raz za život.

Todd Kent je notorický sukničkár a začínajúci mladý bankár. Má príležitosť, ktorá sa objaví raz za život. Osloví ho svojrázny majiteľ miliónovej zoznamovacej aplikácie Hook, jednej z najhorúcejších položiek v Silicon Valley, aby mu spoločnosť pomohol uviesť na akciový trh.

Todd narýchlo zloží tím, v ktorom sa prelínajú osudy najnepravdepodobnejších spojencov na ceste za životným úspechom.

Vo svete finančných žralokov však nič nie je zadarmo a prístup do sféry superbohatých si neraz vyžaduje veľa obety. Nekompromisný tlak peňazí sa z pracovne presúva do spálne a do svedomia.

Kto podľahne a kto vydrží?

Žraloci sú výstižným pohľadom do života nastupujúcej generácie, ktorá vo svojich rukách drží technologickú aj finančnú moc budúcnosti.

„Vtipné, pravdivé, súcitné a nechutné pozorovanie sveta financií a hi-tech... úžasné čítanie.“
The Times

Začítajte sa do novinky Žraloci:

1
Todd
Streda 5. marca, New York, New York

„Si strašný somár, vieš to?“ Najprv očervenela, potom zbledla a medzitým vystrčila spod prikrývky holé nohy. Vstala a vracala sa po včerajšej trase z obývačky do postele a zbierala porozhadzované kusy oblečenia.

Todd sa načiahol za diaľkovým ovládaním a zapol správy. Dúfal, že televízia zmierni trápnosť situácie. Neznášal také háklivé rána.

Vrátila sa do spálne a začala sa hrabať v perinách. Hľadala spodnú bielizeň.

„Nechápem,“ začala a uprene sa naňho zahľadela, „nerozumiem, čo máš proti normálnemu vzťahu.

„Vôbec nič,“ odsekol a ďalej sa tváril, že sleduje správy, kde komentátori rozoberali škandál v banke L. Cecil. Dvaja obchodníci údajne predali neznalým investorom akcie za dvesto miliónov, hoci veľmi dobre vedeli, že sú nadhodnotené. Todda to nerozhádzalo. Pokiaľ to neohrozí jeho prémie, môže mu to byť jedno.

Cez útle boky si pretiahla sukňu a napravila push-up podprsenku. Mala peknú postavu, ale trochu mohutné stehná. Pôsobila ako typ, čo sa po tridsaťpäťke začne nafukovať ako balón. Na stupnici od jedna do desať v rebríčku atraktívnosti bola na slušnej osmičke, presne podľa jeho gusta: osmičky majú čosi do seba, no zároveň si uvedomujú, že nie sú desiatky, a preto spravia aj nemožné.

Hoci teraz, vzhľadom na rozmazané očné tiene a mastné plavé vlasy, siahala sotva na šestku.

„Prečo ma nevezmeš na večeru?“ šomrala a bola to jej prvá veta, odkedy vstala z postele.

„Pretože ťa nemám na to, aby som s tebou chodil na večere,“ odbil ju.

„A načo ma teda máš?“ opýtala sa ešte tichšie a nervózne stískala plachtu, kým čakala odpoveď, ktorú zrejme ani sama nechcela počuť.

„Počuj, užili sme si, tak prečo to kaziť?“ zvážnel.

Zaťala sánku, čosi sa jej mihlo v očiach. „Inými slovami, som tvoja kurvička.“

Nič jej na to nepovedal. Potreboval sa prichystať do práce.

„Chápeš, že som chodila na pensylvánsku? Nie som bimbo. Pracujem v jednej z najlepších právnických firiem. Som baba, za ktorú sa nemusíš hanbiť.“

„Na tom niečo bude.“

„Tak ma už konečne zober na večeru!“ rozčuľovala sa.

„Lenže ja po ničom trvalom netúžim.“

„Tak prečo si ma...“

„Ja nie,“ skočil jej do reči. Pohár jeho trpezlivosti práve pretiekol. „To ty si po mne vyštartovala v bare, opitá, o druhej ráno, krátko po tom, čo si si dala fotku na zoznamku. Čo si čakala?“

Nespúšťala z neho oči. „Hook je predsa normálny spôsob, ako sa zoznámiť. Máš tam konto a nevyzeráš ako úchyl. Som vari preto nejaká štetka?“

„To netvrdím. Iba ti pripomínam, že si sa mi ozvala uprostred noci, pretože si na to mala chuť. Na ničom inom sme sa nedohodli.“

„To bolo pred štyrmi stretnutiami,“ namietla.

Todd ju nechcel raniť, no na tieto dramatické výlevy naozaj nemal čas. Potreboval sa sústrediť na kariéru. Nedávno oslávil tridsaťdva rokov a veľmi dobre si uvedomoval, že ak sa chce stať najmladším riaditeľom v prestížnej firme na Wall Street, má presne dvanásť mesiacov, aby do L. Cecil dotiahol veľkú rybu.

„Trochu sme sa oťukali,“ nevzdávala sa. „Hovoril si mi o práci a ja tebe o rodine. Minulý týždeň som meškala do roboty, pretože ráno to máš najradšej.“ Spodná pera sa jej chvela.

„Neprosil som ťa.“

Očervenela, pretože to bola pravda. „Neverím vlastným ušiam.“ Na nohavičky sa vykašľala, otočila sa mu chrbtom a pokračovala v obliekaní.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.