• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Video: Alžírčan vykrádal autá, trnavskí policajti ho vzápätí zadržali

  • 12:48 11.02.2016
  • Trnava
Video: Alžírčan vykrádal autá, trnavskí policajti ho vzápätí zadržali

Trnavskí policajti zadržali bezprostredne po krádežiach cudzinca na úteku, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz.

Operačné stredisko prijalo včera (10.2.) ráno krátko po 7.00 h dve oznámenia o vykradnutých autách na Družbe a na Ulici Hodžovej v Trnave. Ďalšie oznámenie, o krádeži prišlo o niekoľko desiatok minút zo sídliska Prednádražie, na Ulici Bottovej, pri nákupnom centre. Všetky vykradnuté vozidlá mali rovnaký rukopis. Na autách Toyota Raw, Mercedes Benz a Mazda 6 porozbíjal páchateľ bočné okná a ukradol, čo sa dalo speňažiť. Pri jednej z krádeží sa policajtom vzápätí ozvala žena, ktorá popísala osobu podozrivú z krádeže.

Policajná hliadka PMJ vzápätí spozorovala muža medzi bytovými blokmi, ako uteká aj s ruksakom na chrbte. Policajti ho po krátkom prenasledovaní spacifikovali a predviedli na policajnú stanicu. Na základe výsluchov ho vyšetrovateľ obvinil v troch prípadoch z prečinov krádeže vlámaním. Majiteľom spôsobil škodu za viac ako 1600 eur. Ukradnuté veci polícia zaistila a vráti ich pôvodným vlastníkom.

Do Trnavy prišiel vlakom, a keďže sa mu minuli všetky peniaze, ktoré na Slovensko prišiel minúť, začal kradnúť. 28 ročný cudzinec je navyše podozrivý z falšovania úradnej listiny. Policajtom sa pri kontrole totožnosti preukázal falošným občianskym preukazom. Lustráciou osoby polícia zistila, že muž bol umiestnený v rakúskom justičnom zariadení vo výkone trestu, odkiaľ začiatkom novembra minulého roku počas vychádzky ušiel. A navyše naňho vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na zatknutie. Po zadržaní ho preto trnavskí policajti odovzdali do rúk novozámockým policajtom.

Za krádeže hrozí 28 ročnému Mohamedovi z Alžírska trest odňatia slobody až na 2 roky.

Video: Záznam zo zásahu trnavských policajtov

Prípady z Nových Zámkov:

Novozámocký vyšetrovateľ obvinil 28 ročného Alžírčana v dvoch prípadoch z prečinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. 5. decembra 2011 došlo v Nových Zámkoch na Čižmárskej ulici ku krádeži vlámaním do osobného auta Škoda Octávia. Z interiéru auta bola odcudzená dámska kabelka, s ktorou sa dal zlodej na útek. Po chvíli z nej vybral peňaženku a kabelku odhodil. V peňaženke bola hotovosť 30 eur a platobné karty. Vtedy 46 ročnej majiteľke vozidla vznikla krádežou škoda za viac ako 140 eur.

Deň pred Vianocami v roku 2011 vošiel tento muž do predajne Spolku sv. Vojtecha v Nových Zámkoch a 57 ročnej predavačke strhol z krku dve zlaté retiazky s príveskami v hodnote 500 eur.

Po zadržaní podozrivej osoby trnavskou políciou bol muž novozámockým vyšetrovateľom vypočutý ku skutkom z roku 2011 a ešte včera 10. 2. 2016 popoludní bolo súdom rozhodnuté o jeho väzobnom trestnom stíhaní.

Zdroj: info.sk, KR PZ TT, Foto: KR PZ TT
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

DNES - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

DNES - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

DNES - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

DNES - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

DNES - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.