• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Paríž spojí pro-life aktivistov, chystá sa Európske fórum Jeden z nás

  • 14:20 09.02.2016
  • Bratislava
Paríž spojí pro-life aktivistov, chystá sa Európske fórum Jeden z nás

Na podujatí, ktoré organizuje Európska federácia Jeden z nás, bude mať zastúpenie i Slovensko.

Historicky prvé Európske fórum Jeden z nás (One of Us) združí všetkých zapojených do občianskej iniciatívy Jeden z nás, z ktorej vznikla rovnomenná celoeurópska federácia s cieľom chrániť každý ľudský život a ľudskú dôstojnosť. „Zmobilizovať všetkých kľúčových aktérov pro-life aktivít naprieč Európou sa pro-life asociácie usilujú už druhé desaťročie. Pôjde o silný medzinárodný apel účinnejšie chrániť ľudský život a podporiť iniciatívu Jeden z nás,“ povedal člen výkonného výboru federácie za Slovensko Miroslav Mikolášik, ktorý bude aj jedným z hlavných rečníkov podujatia.

Na európskom fóre sa očakáva účasť viac než tisícky uznávaných vedcov, významných európskych politikov, umelcov a mediálnych pracovníkov. Počas podujatia udelia ocenenie „Cena za život“ hrdinom, ktorí dlhodobo bojujú za ľudský život a jeho dôstojnosť. Mottom akcie je „Dnes sú tu veľké a nové výzvy v otázkach potratu, eutanázie, matiek - nosičiek, eugenizmu, transhumánnych praktík. Úchylky, ktorých sme svedkami, sú také veľké, že jednotlivé krajiny Európy sa v boji za život musia spájať a sú vyzývané, aby postupovali spoločne,“ uviedla koordinátorka iniciatívy za organizáciu Donum Vitae Anna Kováčová-Habovštiaková. Donum Vitae sú spolu s Fórom života ako zástupcovia Slovenska jednými z 25 európskych zakladateľských organizácií federácie Jeden z nás.

Európske fórum Jeden z nás sa uskutoční 12. marca v Paríži, mottom stretnutia je výzva „Na každom živote záleží“. Okrem odbornej konferencie a odovzdávania Ceny za život sú na programe diskusie, podujatie „Mestečko života“ či slávnostný kultúrny večer.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.