• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Žreb Pohára federácie určil súperky pre slovenské tenistky

  • 18:33 09.02.2016
  • BRATISLAVA
Žreb Pohára federácie určil súperky pre slovenské tenistky

Slovenské tenistky budú hrať v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 proti Kanaďankám.

Tenistky Kanady budú súperkami Sloveniek v zápase play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien. Stretnutie sa uskutoční 16. - 17. apríla 2016 na Slovensku. Rozhodol o tom utorkový žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Tím SR bude mať pred sebou "záchranársku" výzvu po minulotýždňovej bratislavskej prehre 2:3 s Austrálčankami v rámci 1. kola II. svetovej skupiny týchto MS pod hlavičkou ITF.

Kanaďanky v rovnakej fáze súťaže tiež v domácom prostredí nestačili na Bielorusky (2:3). V Québec City im minulý víkend chýbala ich najlepšia hráčka Eugenie Bouchardová (58. v rebríčku WTA), vo dvojhrách sa predstavili Francoise Abandová (332.) a Aleksandra Wozniaková (807.), teda hráčky s oveľa nižším renkingovým postavením, než má ich jednotka Bouchardová. Vo štvorhre majú k dispozícii Gabrielu Daberowskú, momentálne 49. v deblovom poradí.

Odporúčame:

Hantuchová s Čepelovou prehrali debla, Austrália vyhrala 3:2

Vo Fed Cupe sa rozhodlo o semifinalistoch


Slovenské tenistky sa stretli s Kanaďankami pred dvoma rokmi v Québec City a domáce hráčky zvíťazili 3:1. V slovenskom tíme vtedy chýbali Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová aj Magdaléna Rybáriková. Vo dvojhrách nastúpili Jana Čepelová a Kristína Kučová.

"Pred žrebom som povedal, že si želám Kanadu alebo Argentínu doma a to sa aj splnilo. Kanada je silný a atraktívny súper. Majú vo svojom strede Eugenie Bouchardovú, ktorá už bola aj vo finále Wimbledonu a v roku 2014 hrala dovedna trikrát v semifinále na grandslamovom turnaji. Je to univerzálna hráčka, nebezpečná na každom povrchu, jedna z najväčších nádejí svetového tenisu. V Kanade sme zatiaľ naposledy tesne prehrali, takže máme im čo odplácať. Máme vyrovnanejší tím a verím, že v domácom prostredí máme šancu udržať sa medzi najlepšími 16 tímami na svete. Ako povrch prichádza do úvahy 'hard' aj antuka. Možno zvolíme práve antukový podklad, keďže sa tento zápas bude hrať na prahu antukovej sezóny," uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška v reakcii pre agentúru SITA.

"Ešte včera som si myslel, že pri žrebe budeme medzi nasadenými tímami. Situácia sa po víkendových zápasoch trochu zmenila. Boli sme nenasadeným tímom, čo úplne zmenilo naše alternatívy na súpera. Z tých krajín, ktoré prichádzali do úvahy, som si najviac prial Argentínu. Z tých štyroch možností ju považujem za najslabšiu," uviedol Matej Lipták v reakcii pre agentúru SITA a ďalej pokračoval: "Každý súper je náročný, ak nastúpi v najsilnejšom zložení. To platí aj o Kanade na čele s Bouchardovou, ale ich druhá hráčka nedosahuje jej kvality. Majú však celkom dobrý deblový pár. Samozrejme, všetko bude závisieť od toho, v akom zložení k nám prídu a s ktorými hráčkami budeme môcť nastúpiť my. Kanadu teda považujem za prijateľného súpera, ale záležať bude na forme hráčok a zložení oboch tímov," doplnil Matej Lipták.

V Kanade zavládlo sklamanie po neúspešnom víkendovom účinkovaní s Bieloruskom. "Prehra bola pre nás zdrvujúca, ale musíme ísť ďalej a začať už prípravu na súboj proti Slovensku. Protivníka poznáme veľmi dobre, hrali sme so SR predvlani a zvíťazili sme. Máme šťastie, že sme mohli odohrať od roku 2014 toľko zápasov v domácom prostredí. Teraz nastal čas, aby sme sa opäť vydali na cesty," uviedol kapitán kanadského tímu Sylvain Bruneau pre portál tenniscanada.com.

Žreb play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017
Srbsko - Belgicko
Poľsko - Taiwan
Slovensko - Kanada
Ukrajina - Argentína

Žreb play-off o I. svetovú skupinu Pohára federácie 2017
Rusko - Bielorusko
Španielsko - Taliansko
Rumunsko - Nemecko
Austrália - USA

- hrá sa 16.- 17. apríla 2016, krajiny napísané ako prvé majú výhodu domáceho prostredia
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.