• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Bambucké maslo, prírodný produkt, ktorý schová bežné krémy do vrecka

  • 17:15 29.01.2016
  • BRATISLAVA
Bambucké maslo, prírodný produkt, ktorý schová bežné krémy do vrecka

Tak, ako sa zmenil náš prístup k tomu, čo jeme, sa mení aj pohľad na starostlivosť o naše telo. Čím ďalej, tým viac kladieme dôraz na to, aby naše potraviny boli zdravé, pestované bez chemikálií, či chované bez antibiotík.

Keď sa presunieme z kuchyne do kúpeľne, môžeme si všimnúť istú podobnosť. Kozmetické prípravky sú šetrnejšie, obsahujú prírodné zložky a v ideálnom prípade sú 100% prírodné. V konečnom dôsledku totiž platí - čím prírodnejšie, tým lepšie, univerzálnejšie a hlavne zdravšie.

Novým „must have“ na poličke s kozmetikou každej modernej ženy sa stáva SHEABUTTER - Bambucké maslo. Tento prírodný produkt je skvelým príkladom tejto pozitívnej zmeny. Od prípravy jedál, cez opaľovanie, až po liečivo. V jednom produkte zrazu nájdete veľké množstvo pomocníkov s naozaj neprekonateľnými účinkami.

Čo je vlastne Bambucké maslo?

Bambucké maslo je prírodný produkt získavaný z orechov stromu Karité. Vyrába sa lisovaním, čím sa extrahuje tuk, ktorý obsahuje veľké množstvo telu prospešných mastných kyselín. Okrem nich je bohaté na antioxidanty a vitamíny A, D, E a F. Pre toto maslo je typická krémová až béžová (nažltlá) farba a orechová aróma.

Pri aplikácii na pokožku sa maslo doslova rozplýva a mení sa na jemný olej, ktorý sa do pokožky vstrebáva. Vďaka tomu je bambucké maslo číslo 1, pokiaľ ide o hydratáciu pokožky. Na rozdiel od krémov a iných olejov sa po niekoľkých minútach úplne vstrebe a nezanecháva pocit mastnoty.

Na čo sa používa?

Bambucké maslo je doslova všeliek pre pokožku. Okrem dokonalej starostlivosti aj lieči problémy, ktorých sa ľudia zbavujú len veľmi ťažko. Akné, ekzémy, dermatitída, šupinatá koža sú oveľa menším problémom pokiaľ používate kvalitné bambucké maslo.

Je tiež skvelým pomocníkom pri ochrane pred mrazom, ale aj slnkom. Nakoľko ide o čistý tuk, bez obsahu vody, chráni vrchné vrstvy pokožky pred pôsobením mínusových teplôt a vetrom. Čisté maslo obsahuje prirodzený UV filter 3-4, takže si v lete s výberom krému na opaľovanie lámať hlavu nebudete, pokiaľ vám postačuje nízky UV faktor. Po opaľovaní sa naň kľudne obráťte znovu. Spoľahlivo totiž nahradí krém po opaľovaní. Upokojí pokožku a hydratuje ju, čím výrazne predlžuje opálenie. Opálený efekt dokáže predĺžiť až o 1/3.

Aj keď sa u nás bambucké maslo spája skôr s kozmetikou, v Afrike je neoddeliteľnou súčasťou miestnej kuchyne. Svojím zložením predstavuje v kuchyni diétny tuk, určený na varenie, aj smaženie. Ako olej ho môžete skutočne použiť všade. Pri výbere však myslite na jeho výraznú orechovú arómu, ktorú v jedle určite neprehliadnete.

Ktoré Bambucké maslo je najlepšie?

Kvalitné bambucké maslo spoznáte rýchlo. Jeho kvalita sa odrazí na cene, ktorá býva v porovnaní s ostatnými produktmi vyššia. Pokiaľ vám však záleží na tom, aby maslo plnilo svoj účel, určite siahnite po NERAFINOVANOM bambuckom masle triedy A. Lacnejšie RAFINOVANÉ maslá triedy B, C, D, či E totiž chem. spracovaním strácajú prevažnú väčšinu svojich dobrých vlastností, prípadne sa pre objem miešajú s inými prímesami. Parfumujú sa, pridávajú sa do nich chem. a konzerv. látky, čo výrazne znižuje ich kvalitu a účinky.

Je to neuveriteľné, no SHEABUTTER - Bambucké maslo nahradí a vlastnosťami niekoľkonásobne prevýši aj luxusné produkty ako: pleťový krém denný/nočný, krém proti vráskam, hydratačné mlieko, balzam na vlasy, mastička na pery, odličovací krém, krém pred a po opaľovaní a pod.

Pokiaľ bambucké maslo vo svojej kozmetickej výbave ešte nemáte, určite si ho zadovážte. SHEABUTTER.sk prináša na Slovensko panensky čisté NERAFINOVANÉ Bambucké maslo priamo z Ghany v tej najvyššej kvalite. Za zlomok ceny v porovnaní s lepšími značkami priemyselne vyrábanej kozmetiky budete mať v rukách ozajstný prírodný luxus.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.