Sedem chutí piva Laciho Hornáčka
- 14:51 26.11.2015
- BRATISLAVA
Odborník na párovanie jedla s pivom a známy šéfkuchár Laci Hornáček sa nechal inšpirovať rozmanitým svetom pív. Výsledkom je zaujímavá knižná novinka Sedem chutí piva z dielne vydavateľstva Slovart, ktorá v týchto dňoch prichádza na knižný trh. Pivári a gurmáni v nej nájdu praktický návod, ako čo najchutnejšie kombinovať pivo s jedlom. Dvestostranová, bohato ilustrovaná publikácia je plná podnetov na jedinečné chuťové spojenia pív s jedlami od nátierok a chuťoviek, cez ľahšie letné pokrmy až po grilované a pivárske klasiky, a nechýba ani sladká bodka na záver. "Kuchárka", aká doteraz na slovenskom knižnom trhu chýbala, obsahuje približne sto originálnych receptov spolu s informáciami o pive, jeho histórii, výrobe a rozdelení do chuťových kategórií. Tie zadefinoval program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko, podľa ktorého nesie kniha svoj názov.
Pri príprave knihy preto úzko spolupracoval s obchodným sládkom spoločnosti HEINEKEN Slovensko Karolom Francem, s ktorým každý jeden recept navarili, nafotili a degustovali s pivom z odporúčanej chuťovej kategórie. Karol France, ktorý v pivovare Hurbanovo pracuje už takmer 40 rokov, je zároveň odborným garantom a konzultantom "pivárskej" časti tejto netradičnej kuchárskej knihy.
Knihu vydalo vydavateľstvo Slovart a v týchto dňoch ju prináša na predvianočný knižný trh. Riaditeľ vydavateľstva Juraj Heger hovorí: "Sme veľmi radi, že práve v tomto období prinášame na knižný trh publikáciu, aká na našom trhu vyslovene chýbala. Kniha ulahodí pivným gurmánom aj gurmánskym pivárom, a môže byť príjemným vianočným darčekom pre muža aj ženu. Knihu sme prvýkrát predstavili na tohtoročnej výstave Bibliotéka, kde mohli návštevníci ochutnať aj niekoľko receptov z dielne Laciho Hornáčka.
O programe Sedem chutí piva
Program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko približuje konzumentom rozmanitý svet pivných chutí. Zaraďuje ich do siedmich základných kategórií podľa chuťových profilov - od sladkých a ovocných (1.) cez ľahké (2.) či mierne horké (3.), potom chmeľové a horké (4.), pokračujúc ťažkými a korenistými (5.), sladovými (6.) až po tmavé a silné (7.). Program zároveň zadefinoval základné pravidlá párovania piva s jedlom, ktoré otvárajú dvere vlastnej kreativite rekreačných i profesionálnych kuchárov a vedú do sveta nových gurmánskych zážitkov.
Viac informácií: www.sedemchutipiva.sk
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?
Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set
Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.
Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite
Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.
Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?
Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.
Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?
V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.