• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Schudnite rýchlo vďaka týmto tipom

  • 18:27 12.11.2015
  • Bratislava
Schudnite rýchlo vďaka týmto tipom

Rýchle chudnutie si vyžaduje dodržiavanie istých pravidiel, aby ste naozaj videli výsledky. Zistite, ktoré sú to v článku.

Povedzte nie tabletkám na chudnutie

Vyvarujte sa použitia akýchkoľvek tabletiek na chudnutie. Nemusia byť bezpečné pre vaše zdravie. Mohli by fungovať, ale nemusia, preto by ste nemali dôverovať reklamám na úžasné produkty, ktoré vám môžu uškodiť.

Znížte spotrebu kalórií

Mali by ste prijímať o 500 až 1000 kalórií menej, než spálite za jeden deň. Ďalší tip je prijímať len 1200 kalórií pri nízkej aktivite.

Znížte spotrebu cukru

Je potrebné znížiť spotrebu potravín s množstvom cukru, potravín s rafinovanou múkou a alkoholu. Vyhnite sa sladkostiam, bielemu chlebu a sladeným nápojom.

Sústreďte sa na výživné potraviny

Ak chcete, aby bolo vaše chudnutie úspešné, mali by ste jesť vysoko výživné jedlá, vrátane celozrnných produktov, proteínov a zelenej listovej zeleniny. Nemiešajte ich však s omáčkami, zálievkami a dressingami.

Porcie sú dôležité

Zamerajte sa na veľkosti porcií každého jedla. Ak je to možné, mali by ste mať na tanieri 55 až 85 gramov chudých bielkovín, ako je kurča bez kože alebo tofu, 100 gramov obilnín, ako sú ovsené vločky alebo hnedá ryža a 115 gramov zeleniny, ako je špenát.

Obmedzte občerstvenie

Občerstvenie by ste si mali dať len raz alebo dvakrát denne. Uistite sa, že nebude mať viac ako 200 kalórií. Ideálne sú menej kalorické potraviny, vrátane nízkotučného syra, nízkotučného mlieka, nakrájanej zeleniny, plátkov čerstvého ovocia alebo celozrnné sušienky.

Robte viac fyzickej aktivity

Spáľte kalórie tým, že pridáte ďalšiu fyzickú aktivitu do vášho dňa. Skúste svižnú chôdzu po dobu 1 až 10 minút tesne pred alebo po každom jedle a počas prestávok. Rozhodnite sa pre schody namiesto výťahu.

Robte kardio cvičenia

Každý týždeň by ste mali mať 250 minút intenzívneho aeróbneho cvičenia. Skúste napríklad behať 50 a viac minút denne 5 dní v týždni. Náročné aktivity v domácnosti môžu byť tiež efektívne.

Silový tréning

Robte silové cvičenia dva dni v týždni. To vám umožní stavať svalovú hmotu, ktorá urýchľuje váš metabolizmus. Urobte aspoň 8 až 12 opakovaní cvičenia pre konkrétnu svalovú skupinu každý deň, keď budete mať čas. Môžete navštíviť posilňovňu a požiadať inštruktora, aby vás naučil používať ťažšie váhy.

Kettlebell spaľuje viac kalórií

Medzi výhody používania kettlebellu patrí:

  • Zníženie fyzickej bolesti v krku, ramenách a spodnej časti chrbta.
  • Zlepšenie držania tela a jeho reakcie na náhle pohyby, a to najmä v oblasti chrbta.
  • Zlepšenie sily svalov
  • Zlepšenie zdravia chrbta

Prerušovaný pôst

Jedna z najpopulárnejších možností, ako schudnúť rýchlo, je raz za mesiac absolvovať prerušovaný pôst po dobu 16 hodín. Stačí napríklad nahradiť raňajky tekutinami, obed bude vaše prvé jedlo dňa a od ôsmej večer už nič nezjete. Do polnoci by ste tak mali ľahko absolvovať 16 hodinový prerušovaný pôst.

Zdroj: info.sk, TM, webmd.com, everydayhealth.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.