• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Jánovi Slotovi hrozí väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu

  • 8:30 10.05.2013
  • BRATISLAVA
Jánovi Slotovi hrozí väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu

Bývalý predseda SNS Ján Slota čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktoré vzniesol poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca.

"Obvinenému mužovi bola vo štvrtok 9. mája popoludní obmedzená osobná sloboda a následne bol predvedený na policajný útvar," uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Po vykonaní všetkých potrebných úkonov obvineného vo štvrtok pred polnocou so súhlasom prokurátora prepustili na slobodu v zmysle Trestného poriadku.

"Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok", dodal Moravčík.

Čítajte: Ján Slota je v policajnej cele, šoféroval opitý

Vo štvrtok popoludní zadržala Slotu polícia pre podozrenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu a nezastavenie na pokyn policajtov. Slotu prepustili, pretože podľa slov jeho advokáta Pavla Kuricu nebol dôvod na väzbu. Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienkou na začatie konania.

Bývalý šéf SNS tvrdil, že nie je opitý

Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica. "Myslím, že je to omyl," odpovedal Slota pri odchode z polície na otázku, prečo šoféroval opitý. "Myslím, že nie som opitý. Vizuálne môžete posúdiť, či som, alebo nie som," dodal.

Zároveň odpovedal aj na otázku, prečo ho polícia zadržala: "Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov." Nasadol do auta a odišiel. Z bývalého šéfa SNS podľa Sme.sk bol cítiť alkohol. Advokát Kuric pôvodne povedal, že Slota nevypovedal. Na priamu otázku SME, či vypovedal na polícii, povedal, že určite áno.

Podľa informácií denníka Sme videli vo štvrtok popoludní mestskí policajti potácať sa okolo auta na námestí v Čadci opitého muža, ktorý sadol za volant a odišiel. Dopravným policajtom nahlásili číslo a farbu a tí sa ho pokúsili zastaviť. Či mestskí policajti vedeli, že ide o Slotu a či si ho všimli na priemyselnej kamere, zatiaľ nie je jasné.

Slota sa odmietol podrobiť dychovej skúške

Portál Sme.sk pripomína pôvodné informácie, ktoré hovorili o tom, že Slotu chcela zastaviť hliadka pri bežnej kontrole a nešlo ani o kontrolu rýchlosti. Slota však na výzvy, aby zastavil, nereagoval. Policajti nasadli do auta a predbehli ho, čím mu zablokovali cestu a prinútili ho zastaviť.

"Javil znaky značnej opitosti," povedal pre Sme policajt, ktorý nechcel byť menovaný. Bývalého člena SNS preto predviedli do Čadce na obvodné oddelenie. Koľko mal promile, nebolo možné zistiť, odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Následne mu policajti ponúkli krvnú skúšku, ktorú odmietol, preto sa naňho bude hľadieť podľa najprísnejšieho paragrafu, to znamená, ako keby spáchal trestný čin v stave ťažkej opitosti.

Slotovi hrozí aj priestupok za nerešpektovanie výzvy policajta. Policajný prezident Tibor Gašpar upozornil, že Slota nebude nijako zvýhodnený: "Prípad posudzujeme úplne rovnako ako voči každému inému občanovi," cituje ho Sme.sk.

Vo štvrtok sa v Ružomberku konala tlačová beseda, ktorú zvolal samotný Slota, na ňu však už nedorazil. Po podpredsedovi SNS Milanovi Fričovi iba odkázal, že už nemá záujem o kreslo riadneho či čestného predsedu strany.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

DNES - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.