• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Premena Mariahilfer Straße na pešiu zónu je ukončená

  • 11:34 31.07.2015
  • BRATISLAVA
Premena Mariahilfer Straße na pešiu zónu je ukončená

Ulica Mariahilfer Straße je známym pojmom nielen v samotnej Viedni. Za takmer 190 rokov svojej existencie sa stala centrom nákupov a najnovšie sa mení aj na miesto stretnutí a oddychu v centre mesta. To všetko kvôli premene nákupnej ulice na pešiu zónu bez áut. Začiatkom ostatného roka rozhodli o zmene charakteru ulice obyvatelia Mariahilfer Straße a jej okolia.

Po jedenástich mesiacoch je prestavba povestnej nákupnej ulice zavŕšená a to oslávia obyvatelia celej Viedne pouličnou slávnosťou 1. augusta. Oslavovať sa bude nielen na Mariahilfer Straße, ale i na ďalších miestach v centre mesta. Na programe happeningu sú okrem koncertov i rôzne športové a iné aktivity. Viedenská agentúra pre mobilitu ponúkne popri informáciách o viedenskej cyklodoprave a možnostiach peších presunov po meste aj možnosť vyskúšať si prostredníctvom vlastných krokov vyrobiť elektrickú energiu.

Transformácia Mariahilfer Straße je dokončená. 1,6 km dlhá ulica, jedna z najkrajších nákupných ulíc v Európe, bude odteraz slúžiť nielen na nákupy, ale stane sa aj miestom stretnutí, rôznych aktivít a zónou pre chodcov a cyklistov v prostredí s dostatkom voľného verejného priestoru s otvorenými konštrukciami, zeleňou a príjemnou atmosférou.

Každý deň sa po Mariahilfer Straße pohybuje až sedemdesiat tisíc ľudí. Premenou ulice získajú chodci viac priestoru na prechádzky, oddych a relax. "Verejný priestor bude vrátený chodcom", hovorí splnomocnenkyňa pre problematiku mestskej chôdze, Petra Jens. A dodáva, že otvorenie novej Mariahilfer Straße je jedným z vrcholov viedenského roka, ktorý je venovaný chôdzi. "Je jednoznačne vidieť, aký význam prikladá mesto Viedeň téme chôdze," uzatvára Jens.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.