• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Žilina doma neinkasovala, v nervóznom zápase zdolala Poltavu

  • 22:14 30.07.2015
  • ŽILINA
Žilina doma neinkasovala, v nervóznom zápase zdolala Poltavu

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina prevýšili vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 hráčov ukrajinského klubu Vorskla Poltava 2:0.

O presné zásahy zápasu pod Dubňom sa postarali chorvátsky kanonier "šošonov" Matej Jelič, pre ktorého to bol už siedmy gól v tohtosezónnej eliminačnej fáze EL, a Jakub Paur.

Hostia vyrukovali s tvrdosťou

V 20. minúte sa v súboji s protihráčom zranil žilinský pravý obranca Ernest Mabouka, nahradil ho Nikolas Špalek. Hostia na zverencov trénera Adriána Guľu, ktorý nemohol rátať so zdravotne indisponovaným Lukášom Čmelíkom, vyrukovali s tvrdými atakmi.

Ich výsledkom bolo niekoľko štandardných situácií. Po jednej z nich sa domáci márne u hlavného rozhodcu dožadovali jedenástky. V 23. minúte zakrútil priamy kop do šestnástky László Bénes a Milan Škriniar hlavičkou rozvlnil sieť za brankárom Poltavy. Radovať sa však nemohol, keďže gól neplatil pre odpískaný ofsajd.

O tri minúty neskôr sa už Žilinčania dočkali: z pravej strany prenikol Jakub Paur, posunul loptu Miroslavovi Káčerovi a ten ju naservíroval Jeličovi - 1:0. V 44. minúte išiel po diere v defenzíve Poltavy sám na gólmana Káčer, ale nezužitkoval ponúknutú príležitosť. Prvá štyridsaťpäťminútovka sa niesla vo veľmi nervóznom duchu, čoho dôkazom bolo až sedem žltých kariet.

Odporúčame:

Trnava nevyužila výhodu, PAOK-u podľahla gólom v závere

Slovan sa na Krasnodar nechytal, v Rusku gól nestrelil


Poltava nedala penaltu, dochytal kapitán

Po prestávke v 62. minúte odpískal chorvátsky arbiter Mario Strahonja po zákroku Škriniara na Artema Gromova pokutový kop, no exekútor Olexandr Kovpak chcel zrejme dopriať hŕstke ukrajinských fanúšikov na tribúne suvenír, loptu z bieleho bodu totiž poslal smerom k nim.

V 73. minúte sa k odrazenej lopte po centri Špaleka dostal Jakub Paur, kľučkou sa zbavil obrancu a krížnou strelou nedal šancu brankárovi Stanislavovi Bogušovi - 2:0. Tri minúty pred koncom mimo šestnástky Boguš nebezpečne fauloval Paura a videl červenú kartu.

Lenže, Vorskla už v tom čase mala využité všetky tri striedania a dochytať teda musel kapitán Armend Dallku. V presilovke počas siedmich minút nadstaveného času už Žilinčania nezveľadili svoj náskok do odvety 6. augusta na Ukrajine, hoci Viktor Pečovský sa rútil sám na svätyňu súpera. Slovenský reprezentant však lobom minul priestor troch žrdí.

Európska liga 2015/2016 - 3. predkolo - prvý zápas - štvrtok:

MŠK Žilina (SR) - Vorskla Poltava (Ukr.) 2:0 (1:0)
Góly: 26. Jelič, 73. Paur, ŽK: 13. Paur, 38. Káčer, 43. Škriniar - 13. Dallku, 22. Skľar, 35. Kovpak, 42. Sapaj, 50. Šinder, ČK: 90. Boguš (Poltava), rozhodoval: Marijo Strahonja (Chor.), 4757 divákov

Zostavy:
MŠK Žilina: Volešák - Mabouka (20. Špalek), Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Paur, Káčer, Bénes (90.+ Škvarka), J. Mihalík (83. William Alves de Oliveira) - Jelič
Vorskla Poltava: Boguš - Sapaj, Dallku, J. Tkačuk, Siminin - Tursunov, Skľar (85. A. Tkačuk), Česnakov, Gromov (77. Barulovič) - Kovpak (80. Barannik) - Šinder

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina): "Zvíťazili sme v dôležitom dueli pred výbornou kulisou a proti kvalitnému protivníkovi. Za úspech vďačíme našej bojovnosti a tímovosti. Sme však len v polčase, musíme zostať nohami na zemi a riadne zregenerovať, aby sme v odvete opäť mohli ísť na dno našich síl."

Viktor Pečovský (kapitán MŠK Žilina): "Vedeli sme, že ukrajinský štýl je fyzicky náročný. Myslím si, že sme to zvládli aj nad očakávania. Súpera sme nepustili do veľa šancí, naopak, my sme mohli okrem tých dvoch streliť ďalšie góly. Verím, že po odvete nás nevyužité šance nebudú mrzieť a dostaneme sa do nasledujúcej časti."

Matej Jelič (autor gólu MŠK Žilina): "Zo strany oponenta prišlo mnoho zákrokov a faulov. Nečakali sme takýto zápas, ale musíme byť spokojní s výsledkom 2:0. Splnili sme cieľ - neinkasovať. Dúfam, že postúpime ďalej a odohráme ešte lepšie stretnutie."

Miroslav Káčer (stredopoliar MŠK Žilina): "Stál proti nám ťažký súper, najmä v osobných súbojoch. Tie sme podľa môjho názoru zvládali pomerne dobre. Ale, pokiaľ chceme uspieť aj v odvete, musíme pridať."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.