• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Trnava nevyužila výhodu, PAOK-u podľahla gólom v závere

  • 22:55 30.07.2015
  • SOLÚN
Trnava nevyužila výhodu, PAOK-u podľahla gólom v závere

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 na pôde gréckeho mužstva PAOK Solún 0:1 (0:0).

Odveta je na programe vo štvrtok 6. augusta v Zlatých Moravciach, ktoré sú prechodným domovom Spartaka počas úvodných eliminačných kôl EL 2015/2016.

Odporúčame:

Žilina doma neinkasovala, v nervóznom zápase zdolala Poltavu

Slovan sa na Krasnodar nechytal, v Rusku gól nestrelil


Mikoviča faulovali v čistej šanci

Už v 2. minúte nórsky hlavný rozhodca Edvartsen vylúčil domáceho obrancu Miguela Vítora. Portugalčan stratil loptu a v čistej šanci stiahol pred šestnástkou hosťujúceho krídelníka Mikoviča. Domáci kouč Tudor ihneď zareagoval stiahnutím jedného z útočníkov a vystužením defenzívnej formácie.

V 14. minúte strieľal spoza pokutového územia Trnavčan E. Sabo, jeho prudký pokus vyrazil brankár R. Olsen. Šancu na skórovanie si vypracoval aj PAOK, v 20. minúte po centri Kaceho z priameho kopu hlavičkoval tesne vedľa trnavskej bránky Tzavellas.

V 44. minúte mal veľkú šancu otvoriť skóre Mikinič, ale zblízka prestrelil bránku PAOK-u. V závere prvého polčasu narobil problémy hosťujúcej obrane Lucas Pérez, ale skóre sa napokon nezmenilo.

Trnava sa postupne osmeľovala

V úvodných minútach druhého polčasu predvádzali mužstvá opatrný futbal. V 60. minúte sa do nádejnej príležitosti dostával Mak, ale obranca Trnavy Janečka v poslednej chvíli zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Zakrátko vystrašili "andelov" pokusy Pelkasa a Kaceho.

Trnavčania držiac v rukách priaznivý stav sa s pribúdajúcim časom čoraz viac osmeľovali, myšlienku ich hre dával predovšetkým E. Sabo. V 76. minúte striedajúci Harba obral o loptu Skondrasa, ale z uhla neprekonal R. Olsena.

Švédsky gólman sa vytiahol aj pri strele E. Saba. Spartak v 82. minúte neubránil akciu PAOK-u a španielsky legionár Lucas Pérez strelil jediný gól stretnutia.

Európska liga 2015/2016 - 3. predkolo - prvý zápas - štvrtok:

PAOK Solún (Gréc.) - FC Spartak Trnava (SR) 1:0 (0:0)
Gól: 82. Lucas Pérez, ŽK: 56. Lucas Pérez, 90. Tzavellas - 19. Martin Tóth, 38. Mikinič, 41. Vojtuš, 56. E. Sabo, 81. Kamenár, 86. Miloš Nikolič, 88. Janečka, ČK: 2. Miguel Vítor (PAOK), rozhodoval: Svein-Erik Edvartsen (Nór.)

Zostavy:
PAOK Solún: R. Olsen - Miguel Vítor, Ricardo Costa, Tzavellas - Tziolis (73. K. Savvidis) - Kitsiou, Pelkas, Kace, MAK (78. Mystakidis) - Lucas Pérez, Koulouris (5. Skondras)
FC Spartak Trnava: Kamenár - Janečka, Greššák, Miloš Nikolič, Martin Tóth - Casado, E. Sabo - Mikinič, E. Halilovič (86. Baéz), Mikovič (20. Steinhübel) - Vojtuš (74. Harba)

Hlasy:

Igor Tudor (tréner PAOK-u Solún): "Dnes to bol špecifický zápas. Deväťdesiat minút sme hrali v oslabení. Všetko, čo sme mesiac usilovne trénovali, sa po dvoch minútach úplne zmenilo. Nebolo to ľahké, chvíľu sme boli dosť zmätení. Gratulujem však mojim hráčom. Páčila sa mi ich mentalita. Bránili všetci spolu a vpredu predviedli veľmi dobré veci."

Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): "Inkasovaný gól nás mrzí. Výsledok 0:1 je však do odvety dobrý a dáva nám nádej. V odvete sa pobijeme o postup. PAOK má vynikajúce mužstvo, ale urobíme všetko preto, aby sme postúpili do play-off EL. V dnešnom futbale hra v početnej nevýhode o jedného hráča neznamená veľa. Súperove mužstvo má obrovskú kvalitu. Napriek tomu sme aj my mali šance. Keby pred koncom prvého polčasu Tomáš Mikinič premenil svoju príležitosť, mohlo byť všetko inak, ale na ´keby´ sa nehrá. Sila gréckeho mužstva je nielen v ofenzíve. Doma urobíme všetko, čo bude v našich silách. Budeme hrať útočne. S PAOK-om by to možno nespravilo nič, ale nám momentálne chýba päť dôležitých hráčov."

Róbert Mak (slovenský reprezentant v službách PAOK-u - zdroj: www.paokfc.gr): "Musím priznať, že červená karta pre Miguela Vítora bola správna. Je dôležité, že sme skórovali, mohli sme dokonca streliť dva-tri góly. Dnes sme predviedli dobrý výkon, hoci sme hrali o jedného hráča menej. Stretnutie sa hralo vo vysokej teplote, ale ale nepredstavovalo to pre nás žiadny problém."

Dimitris Pelkas (stredopoliar PAOK-u - zdroj: www.paokfc.gr): "Vysoká teplota nám robila problémy. Červená karta hneď na začiatku nás šokovala. Potrebovali sme asi 20 minút, kým sme dokázali správne zareagovať. Nebolo ľahké prepreacovať sa ku gólu, ale podarilo sa nám to a pred odvetou máme väčšiu šancu na postup. "

Ricardo Costa (obranca PAOK-u - zdroj: www.paokfc.gr): "Zápas začal inak, ako sme si predstavovali. Červená karta zmenila naše plány. Je dôležité, že sme vyhrali 1:0. Ukázali sme charakter."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.