• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Emu olej: Tajomstvo krásnej pokožky a vlasov

  • 19:53 23.07.2015
  • Bratislava
Emu olej: Tajomstvo krásnej pokožky a vlasov

Raz za čas veda neobjaví nič nové, ale skôr doháňa poznatky, ktoré mali ľudia na celom svete už tisíce rokov. To je presne prípad emu oleja. Keď zistíte, čo emu olej môže urobiť pre vašu kožu, budete sa diviť, ako ste mohli doteraz stratiť toľko času a peňazí na starostlivosť o pleť.

Mnoho výrobcov pleťových produktov začalo pridávať emu olej do zoznamu zložiek. Je to preto, že vyšlo mnoho nových informácií o tom, aký ma tento olej prínos pre všetky typy pleti. Domorodci v Austrálii vedeli o tejto silnej látke po celé stáročia. Ošetrovali ňou suchú, popraskanú a spálenú kožu. Teraz zdravotní odborníci potvrdzujú úžasné vlastnosti emu oleja.

Čo presne je emu olej?

Emu olej je vedľajším produktom, ktorý sa nachádza na mäse emu. Je to mastná látka, ktorá obsahuje viaceré prospešné zložky. Aj keď austrálski aborigéni používali olej v pôvodnom stave, vedci ho dezinfikujú a parfumujú predtým, než sa dostane na trh.

Prečo je emu olej tak prospešný?

Aborigéni používali tento olej ako liek na rôzne problémy po celé roky, pretože je to jediná substancia na Zemi, ktorá má 70% Omega-9, 20% Omega-6 a okolo 2% Omega-3 mastných kyselín. Tieto mastné kyseliny sú nevyhnutné pre zdravú kožu, vrátane prevencie problémov, ako je ekzém.

Tieto mastné kyseliny sú tiež užitočné pri ochrane vlasov pred deštruktívnymi procesmi, ako je farbenie, žehlenie či natáčanie, ktoré môžu odstrániť ochranu, ktorú tieto mastné kyseliny poskytujú.

Hlavné výhody emu oleja

Tento olej môže byť použitý na liečenie suchej, šupinatej kože, kože spálenej slnkom, ale môže tiež obnoviť kožu, odstraňovať vrásky a vyrážky. Emu olej má protizápalové vlastnosti, preto je ideálny pre starostlivosť a hojenie kože. Môže ošetriť rany, odreniny a popáleniny. Je hypoalergénny a nie sú známe žiadne vedľajšie účinky použitia emu oleja.

Vzhľadom k protizápalovým vlastnostiam, emu olej je tiež celkom účinný ako liek, najmä na bolesť kĺbov, ktorá je spôsobená zápalom. Štúdie v Spojených štátoch a Austrálii preukázali, že emu olej je účinný pri liečbe bolesti kĺbov a pomáhajú kĺby liečiť dlhodobo.

Ďalšie výhody emu oleja

Emu olej môže byť použitý aj pri ošetrovaní vrások a stareckých škvŕn. Môže tiež liečiť jazvy a strie. Výskumy v Royal North Shore Hospital of Sydney a University of Queensland potvrdili, že týmto olejom je možné znížiť bolesť a symptómy artritídy.

Zdroj: info.sk, TM, ncbi.nlm.nih.gov, emu-oil.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

6:29 15.04.2024Zdravie

Z bieleho pečiva netreba hneď robiť strašiaka. Takéto podávanie mu zaručí nižší glykemický index.