• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Osem varovných signálov, že nepijete dosť vody

  • 12:27 15.07.2015
  • Bratislava
Osem varovných signálov, že nepijete dosť vody

Väčšina ľudí si myslí, že pijú dostatok vody, bez ohľadu na to, koľko toho skutočne vypijú. Realita však je, že väčšina ľudí je chronicky dehydrovaných. To znamená, že ich telá pravidelne nemajú dostatok vody, aby fungovali čo najlepšie.

Pozrite sa na zoznam varovných príznakov a zistite, či ste jedným z nich. Možno by ste mali aj vypiť pohár vody, keď si ho prečítate.

Príznaky, že nepijete dostatok pitnej vody

1. Smäd - ak máte sucho v ústach a máte pocit smädu, už vtedy ste dehydrovaný.

2. Suchá koža - to je jeden z prvých príznakov, že vaše telo je chronicky dehydratované. Ďalším vodítkom je, ak pracujete vonku, že vaše telo neprodukuje dosť potu. Vaša pleť potrebuje zostať hydratovaná a vaše telo potrebuje znížiť svoju teplotu prostredníctvom potenia.

3. Zažívacie ťažkosti - ak vaše telo nie je hydratované, hlien v žalúdku sa oslabuje, čo často vedie páleniu záhy a poruchám trávenia.

4. Zápcha - ak ste dehydrovaný, vaše črevá majú málo lubrikácie, aby mohli pracovať.

5. Suché oči - suché, svrbivé očí sú známkou toho, že vaše slzné kanáliky sú suché, čo je dôsledok nedostatku hydratácie.

6. Menej časté močenie - zdravé množstvo spotreby vody bude mať za následok návštevu toalety 4-7 krát za deň. Ak močíte menej než 4-krát za deň, potrebujete zvýšiť váš príjem vody.

7. Predčasné starnutie - v prípade, že telo nemá dosť vody, ukáže sa to na vašej pokožke. Hydratovaná koža je plná a žiarivá, zatiaľ čo dehydratovaná ovísa a vrásky sú viditeľnejšie. Okrem toho, čím ste starší, tým ťažšie je pre vaše telo udržať vodu, takže ju potrebujete dopĺňať pravidelne.

8. Bolesti brucha - To, čo vnímame ako bolesť brucha od hladu, môže byť v skutočnosti spôsob, ako vaše telo hovorí, že ste dehydrovaný. Skúste jesť ovocie a zeleninu, ktorá je bohatá na vodu, ako je napríklad zeler.

Čítajte: Ovocie a zelenina, ktoré vás hydratujú

Tipy, ako začleniť viac vody do vášho dňa

Ak sa stretnete s niektorými z týchto príznakov, potrebujete okamžite a natrvalo zvýšiť svoj príjem vody. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zostať hydratovaný:

Vytvorte si zvyk - Zvyknite si vypiť veľký pohár vody každé ráno, keď sa prebudíte. Tiež môžete vypiť plný pohár vody pred každým jedlom.

Nastavte si pripomienky - či už na vašom počítači, hodinkách, alebo telefóne, nastavte si pripomienky počas celého dňa. Akonáhle si zvyknete piť vodu často po celý deň, nebudete pripomienky potrebovať a bude to pre vás automatické.

Kúpte si fľašu na vodu - vaša vlastná fľaša na opakované použitie vás bude podporovať v častejšom pití vody po celý deň. Dajte si dúšok v aute, počas čakania v rade v obchode, pri vašom stole, alebo pri sledovaní televízie.

Pre priemerného dospelého človeka sa odporúča vypiť osem 250ml pohárov vody denne. Ak ste vonku, alebo ak ste väčší ako "priemerný" dospelý človek, budete potrebovať ešte viac. Tak zoberte si fľašu s vodou, nastavte si pripomienky a pite vodu pre vaše zdravie!

Zdroj: info.sk, TM, naturalnews.com, foodmatters.tv, Foto: pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.