• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
Bratislava

Ako sa zbaviť kŕčových žíl: 10 prírodných liekov

  • 19:46 11.06.2015
  • Bratislava
Ako sa zbaviť kŕčových žíl: 10 prírodných liekov

Liečiť kŕčové žily môžete pomocou pravidelného cvičenia, zmeny stravovania ale aj niektorých dobre vybraných bylín a potravín.

Skrútené a opuchnuté žily, ktoré sú ľahko rozoznateľné pod povrchom kože, sú známe ako kŕčové žily. Tieto žily sa zvyčajne objavujú na nohách, ale tiež môžu opúchať v iných častiach tela. Tu je 10 prírodných liekov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa kŕčových žíl.

Ricínový olej

Ricínový olej zlepšuje krvný obeh a znižuje zrážanlivosť krvi. Znižuje tak opuchy a zmierňuje bolesť. Masírujte si nohy denne ricínovým olejom. Pocítite rýchlu úľavu od bolesti a opuchy v žilách budú ustupovať.

Pagaštan konský

Pagaštan konský je veľmi populárny bylinný liek pri problémoch s krvným obehom. Pomáha pri príznakoch, ako sú opuchy a bolesti, ale tiež posilňuje steny ciev.

Ananásová šťava

Ananásová šťava dokáže účinne pomáhať kŕčovými žilám. Má protizápalové a liečivé účinky. Vypite jeden pohár čerstvej ananásovej šťavy denne a opuch v žilách bude ustupovať.

Hloh

Hloh je bylina, ktorá je veľmi bohatá na zinok, bioflavonoidy a vitamín C. Pomáha pri liečbe metličiek aj kŕčových žíl. Odborníci odporúčajú užívať 200 mg extrakt tejto byliny trikrát denne.

Zázvor

Zázvor je známy tým, že zlepšuje krvný obeh, vďaka čomu môže zmierniť vzhľad žíl. Tiež dokáže riediť krv. Denná konzumácia zázvoru by vám preto mohla pomôcť. Je však vhodné to najprv konzultovať s vašim lekárom, najmä ak užívate lieky, na ktoré by mohol mať zázvor vplyv.

Horčicový olej

Horčicový olej je najlepší masážny olej. Teplom stimuluje krvný obeh a zmierňuje bolesti. Tento olej vyživuje cievy a zvyšuje ich pevnosť. Má protizápalové vlastnosti, ktoré minimalizujú opuch a dajú žilám normálny vzhľad.

Čučoriedky

Odborníci odporúčajú konzumovať čučoriedkový extrakt, pretože posilňuje kapilárne steny. Tiež zlepšuje účinok vitamínu C pri posilňovaní ciev. Je preto vhodné konzumovať 20 až 40 mg extraktu trikrát denne.

Bioflavonoidy

Bioflavonoidy sú prírodné látky, ktoré pomáhajú posilňovať cievy v celom tele. Tiež spolupracujú s vitamínom C, aby posilnili kapiláry. Preto sa odporúča každý deň jesť čučoriedky a maliny, ktoré sú bohatým zdrojom bioflavonoidov. Aj grapefruit je ďalšie dobré jedlo na žily, pretože jeho biele membrány sú bohaté na bioflavonoidy.

Jablčný ocot

Jablčný ocot môže byť tiež použitý na liečbu kŕčových žíl, pretože je to prírodný čistiaci produkt. Pri aplikácii na postihnuté žily pomôže zlepšiť prietok krvi a krvný obeh a tým znižuje opuch.

Spôsoby použitia jablčného octu:

  • Zmiešajte dve čajové lyžičky jablčného octu v pohári vody a vypite. Opakujte to 2 krát denne.
  • Zmiešajte jablčný ocot s vašim telovým mliekom v pomere 1:1 a aplikujte na vaše kŕčové žily. Jemne ho vtierajte nahor smerom k srdcu. Robte to dvakrát denne.
  • Namočte handričku alebo gázu v jablčnom octe a priložte na postihnutú oblasť. Nechajte ju tam na asi 20 až 30 minút. Môžete ju tiež jemne vtierať do pokožky

Esenciálne oleje

Ak skombinujete správne esenciálne oleje, môžete si nimi zlepšiť krvný obeh a zbaviť sa kŕčových žíl. Tu je recept na prípravu zábalu z éterických olejov:

  • 3 kvapky harmančekového oleja
  • 3 kvapky mrkvového oleja
  • 3 kvapky levanduľového oleja
  • 1 lyžička tinktúry z Ľubovníka bodkovaného
  • 1 šálka vody

Mäkkú handričku namočte do zmesi a aplikujte zábal na nohy.

Zdroj: info.sk, TM, findhomeremedy.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

DNES - 22:06Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

DNES - 6:27Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

VČERA - 6:29Zdravie

Z bieleho pečiva netreba hneď robiť strašiaka. Takéto podávanie mu zaručí nižší glykemický index.

Gynekológovia o nohavičkách: 6 pravidiel, ktoré musíte ovládať

Gynekológovia o nohavičkách: 6 pravidiel, ktoré musíte ovládať

21:42 08.04.2024Zdravie

Na čo treba dbať pri nákupe dámskej spodnej bielizne? Odborníci na reprodukčné zdravie žien prezradili 6 princípov, ktorými sa treba riadiť.

V rámci prevencie pred encefalitídou sa odporúča aj prevarenie mlieka

V rámci prevencie pred encefalitídou sa odporúča aj prevarenie mlieka

9:07 08.04.2024Zdravie

Kliešťovou encefalitídou sa možno nakaziť aj z nepasterizovaného ovčieho či kozieho mlieka a výrobkov z neho.