• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
16°Bratislava

Ako bojovať proti akné: 3 jednoduché spôsoby

  • 19:33 08.06.2015
  • Bratislava
Ako bojovať proti akné: 3 jednoduché spôsoby

Porazte akné s týmito troma potravinami z vašej kuchyne.

Boj s akné môže byť stresujúci v každom veku, no dávajte si pozor, čo dáte na svoju pokožku. Krémy, čistiace gély a toniká môžu chvíľu fungovať, no chemikálie, ktoré sú v nich obsiahnuté, môžu z dlhodobého hľadiska pleť zhoršovať, alebo budú mať vplyv na vaše zdravie.

Pomôcť vám môžu aj úplne prírodné ingrediencie. Tu je niekoľko prírodných liekov, ktoré by ste pri starostlivosti o vašu pleť mali zvážiť.

Jablká a kvercetín

Jablká sú známy zdroj rastlinnej látky kvercetín, ktorá preukázateľne bojuje proti akné. Akné je veľmi často výsledkom príliš vysokých hladín histamínu v tele. Produkciu a uvoľňovanie histamínu môže vyvolávať každodenný stres aj priveľké množstvo chemikálií v pleťových produktoch. Priveľa histamínu sa prejavuje vo forme zápalu, podráždenia, začervenania a svrbenia kože.

Histamín sa snaží bojovať s cudzími látkami, či už je to alkohol v pleťovej vode, alebo alergiu spôsobujúci peľ. Jeho cieľom je odstrániť ovplyvnené kožné bunky, aby chránil telo. Táto funkcia je dobrá, keď je vaše telo naozaj v ohrození. Ale nadmerná produkcia histamínu iba kvôli stresu v práci alebo agresívnemu toniku je nežiadúca.

Tu pomáha kvercetín v jablkách. Zjednodušene povedané, bude udržiavať zápal a účinky histamínu na uzde. Aby však bolo možné získať najlepšie výsledky, je potrebné, aby ste jedli správne jablká a hlavne šupku, pretože tam sa nachádza väčšina kvercetínu. Skúste si vybrať bio jablká, ktoré sú pestované v suchej letnej klíme, najlepšie odrodu Red Delicious.

Cibule a glutatión

Cibuľa, jarná cibuľka aj pór obsahujú antioxidant glutatión. Výskum ukázal, že nízke hladiny glutatiónu môžu byť spojené s rozvojom a prítomnosťou akné. Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, mali by ste jesť surové cibule, alebo cibule čo najbližšie k surovému stavu. Skúste si ich dať do sendviča, šalátu alebo si dajte jarné cibuľky do dipov.

Jablčný ocot

Vaša pokožka prirodzene produkuje kyslú bariéru na ochranu pred znečistením, choroboplodnými zárodkami a ďalšími látkami s ktorými sa stretnete každý deň. Bohužiaľ, mnoho výrobkov na trhu, ktoré bojujú proti akné, menia a poškodzujú tento ochranný štít. Obnoviť ho môžete používaním jablčného octu ako tonika, alebo odličovača make-upu. Prirodzene odstraňuje nečistoty a je antibakteriálny.

Môžete použiť akýkoľvek druh jablčného octu, ale znovu je najlepší bio ocot. Jednoducho zmiešajte jeden diel octu s dvoma až troma dielmi vody a použite po očistení pleti.

Niekedy to najjednoduchšie je to najlepšie. A takmer vždy je to lepšie, než aplikovanie drahých chemikálií. Nezabudnite však, že akné môže byť často prejavom zlého zdravotného stavu, alebo zlých stravovacích návykov. Ak tieto a iné prírodné liečby nezaberajú, poraďte sa so svojím lekárom, aby ste sa ubezpečili, že vo vašom tele nie je väčší problém.

Zdroj: info.sk, TM, facingacne.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

DNES - 8:56Zdravie

Káva môže mať vplyv na rozvoj autizmu u detí.

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

7:22 26.03.2024Zdravie

Štúdia ukázala, že doplnky s vápnikom a vitamínom D dokážu znížiť riziko jedného ochorenia, no zároveň zvyšujú riziko iného ochorenia.

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

19:49 21.03.2024Zdravie

Z hľadiska odpočinku je dôležité jeho trvanie aj kvalita. Ktorý faktor však zaváži viac?

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

20:13 18.03.2024Zdravie

Káva má schopnosť prebudiť a dodať energiu. Ako to však súvisí s obehovou sústavou?

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

9:06 18.03.2024Zdravie

Dermatovenerologička odporúča niekoľko zásad, ktorými by sa mali viesť pacienti s oparom.