• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Gastro skupina Medusa Group otvára ďalšiu prevádzku v Prahe

  • 10:54 29.05.2015
  • BRATISLAVA
Gastro skupina Medusa Group otvára ďalšiu prevádzku v Prahe

Sieť samoobslužných reštaurácii Presto v business a administratívnych centrách sa v Prahe rozšírila o prevádzku v BC Chodov s kapacitou viac ako 290 miest. Po Florentine v centre mesta, kde Presto funguje od januára minulého roka, tak Medusa Group otvorila druhú reštauráciu s vysokou úrovňou gastro služieb, kde kľúčovú časť tvorí novinka tzv. DOT systém. Zákazníci si budú môcť sami zostaviť jedlo na tanieri zo širokej ponuky podľa svojej chuti a potrieb.

Ponuka stravovania pre zamestnancov spoločností, ktoré sa nachádzajú v BC Chodov ale i jeho návštevníkov v novom Presto obsahuje nielen zaujímavé raňajky, sladké povzbudenie či šaláty – všetko "eat in or take away", ale predovšetkým možnosť obedovať podľa svojej chuti a potrieb. Klasická obedová ponuka pripravených jedál (3 druhy menu) len dopĺňa novinku - "DOT systém", bufetový spôsob servírovania, kde je každý deň možnosť vybrať si z minimálne troch druhov mäsa, viacerých teplých či studených príloh, šalátov, omáčok a rôznych vegetariánskych jedál.

Ako DOT systém funguje?
Vlastné menu si vďaka DOT systému zákazníci Presto poskladajú veľmi jednoducho. Tanier pozostáva zo štyroch častí, ktoré je možné ľubovoľne kombinovať – výber zahŕňa mäso, teplé a studené prílohy, zeleninu. Pravidlom je, že na jednom tanieri musia byť minimálne 4 doty, čiže jedlá – naberačky. Viac je samozrejme na zákazníkovi. Polievka sa počíta ako ďalší dot k hlavnému jedlu. "Poskladať si obed podľa vlastných predstáv bola najčastejšia požiadavka návštevníkov našich samoobslužných prevádzok a vyhovieť im prostredníctvom toho systému je veľmi efektívne. Okrem toho pripravujeme aj ponuku jedál, ktoré v modernej kantíne nemôžu chýbať. Budeme ju častejšie obmieňať aj so zreteľom na sezónnosť rôznych surovín," vysvetlil Mojmír Lieskovský, brand manager siete Presto.

Platí rýchlo a kvalitne
Obedový DOT systém odbúrava čakanie na jedlo pri klasickej obsluhe a rovnako i kompromisy pri výbere z menu. Takisto ďalšia ponuka v Presto - raňajky, sladká desiata či zeleninový olovrant, dotvára pravidelný a výživný stravovací režim zaneprázdnených ľudí. "Napríklad začať deň slaným koláčom plneným mäsom alebo zeleninou, neskôr sa povzbudiť čokoládovo-mätovým cheesecakekom, obed si poskladať podľa svojej chuti a popoludní sa osviežiť quinoa šalátom so špenátom a kozím syrom, je náš tip na zdravý deň na tanieri. Navyše, všetko si môžu zákazníci zobrať aj zo sebou, a tak prípadne spojiť príjemné s užitočným", dodal Mojmír Lieskovský.

MEDUSA GROUP bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie Medusa v historickom centre Bratislavy. Medusa bola vôbec prvou prevádzkou, ktorá spájala kvalitnú reštauráciu, večerný podnik a kokteil bar v jednom a už v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií PRESTO spolu so sieťou reštaurácií Al dente. K dnešnému dňu prevádzkuje skupina vyše 30 vlastných gastrozariadení v Bratislave, Viedni a v Prahe, vrátane samostatnej cateringovej divízie a komplexne zabezpečuje stravovanie pre spoločnosť Volkswagen Slovakia. MEDUSA GROUP je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu, pre ktorú aktuálne pracuje vyše 1.000 zamestnancov. Viac informácií nájdete aj na www.medusagroup.sk.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.