• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Lacko zobral Ferrerovi iba päť gemov, na Roland Garros končí

  • 14:51 26.05.2015
  • PARÍŽ
Lacko zobral Ferrerovi iba päť gemov, na Roland Garros končí

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v utorkovom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži s ostrieľaným Španielom Davidom Ferrerom, sedmičkou "pavúka", za 82 minút jednoznačne 1:6, 3:6, 1:6. Zápas trval iba 82 minút, Lacko v ňom urobil 43 nevynútených chýb (bilancia 43:25) a sedemkrát neuhral svoje podanie. Vo víťazných úderoch dominoval Ferrer 32:15.

VŠETKO O ROLAND GARROS 2015

Španiel dosiahol 300. víťazstvo v kariére

Finalista Roland Garros spred dvoch rokov, 33-ročný Ferrer, premenil záver stretnutia na svoju exhibíciu. Z posledných pätnástich fiftínov pustil Lackovi jediný a útokom pri sieti premenil prvý mečbal. Na obľúbenom sypkom povrchu získal tristé víťazstvo v kariére. Z aktívnych hráčov má aspoň 300 zápasových triumfov na antuke iba jeho krajan Rafael Nadal.

Zverenec Francisca Foguesa dosiahol na začiatku svojho trinásteho vystúpenia na RG 37. zápasový triumf (bilancia 37:12), čím sa v rebríčku úspešnosti španielskych antukárov v Paríži dostal na 2. miesto pred Alexa Corretju (36:13) a Tommyho Robreda (36:12). Na čele je "antukový kráľ" Nadal s bilanciou 66:1. Súperom Ferrera v 2. kole bude ďalší Španiel Daniel Gimeno-Traver.

"Som rád, že to mám tak rýchlo za sebou a ušetril som si sily. Prvé kolá na grandslamových turnajoch bývajú zradné, ale s dnešným výkonom môžem vysloviť spokojnosť," uviedol Ferrer v prvej reakcii po zápase pre parížskych organizátorov.

Lacko ešte Ferrera ani raz neporazil

Zverenec Karola Becka Lacko (94. v rebríčku ATP) sa lúči s Parížom štvrtý raz v sérii hneď po úvodnom kole. Patrí mu za to 10 bodov do rebríčka a základná prémia 27 000 eur. Jediné víťazstvo na neobľúbenej antuke dosiahol piešťanský rodák v roku 2010, keď v 1. kole vyradil Američana Michaela Yaniho v dráme 4:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 6:7 (5), 12:10.

"Dnes nebolo nič ideálne. Ťažký súper, môj prvý zápas na antuke, ráno pri rozohrávke bol dvorec tri razy pomalší ako ostatné, čomu vôbec nerozumiem, prečo to tak robia... Bolo relatívne zima, rakety som mal vypletené asi o kilo viac, neletelo mi to tak rýchlo, ako som potreboval. Keď sa s Ferrerom nedá hrať rýchlo, ťažko čosi vymyslím. Navyše, mal som menšie problémy s chodidlom. Zbehli sa ťažké podmienky a taký bol z toho výsledok," komentoval Lacko pre spravodajský server Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Lacko uhral na hlavnej profesionálnej úrovni na antuke iba štyri víťazstvá. Tri z nich v rámci zápasov Davisovho pohára. Stále platí, že zatiaľ naposledy sa tešil z triumfu na najpomalšom povrchu na rôznych úrovniach turnajov v máji 2011, keď sa prebojoval do štvrťfinále challengerového podujatia v Prahe. Odvtedy nasledovalo 12 antukových prehier. Najlepšími grandslamovými výsledkami Lacka vo dvojhre naďalej zostávajú 3. kolá na Australian Open aj Wimbledone 2012. V 1. kole sa na podujatiach "veľkej štvorky" lúčil v 1. kole sedemnásťkrát z 24 vystúpení.

"Ak by som mal lepší začiatok sezóny, bolo by to iné. Žiaľ, výsledkovo to bolo slabšie, preto som naháňal body po challengeroch. Na ostatných troch turnajoch som hral dva razy vo finále, takže vynechanie antuky malo efekt. Nastupoval som na antuku bez zápasovej praxe a nenahral mi ani žreb. Dúfam, že na ďalšie turnaje budem lepšie pripravený a aj žreby budú lepšie," uviedol Lacko k celkovej tohtoročnej fazóne na dvorcoch.

Lacko vstúpil do súboja úspešným brejkom

Dvadsaťsedemročný Lacko, ktorý hral prvýkrát súťažný zápas ako novopečený otec, vstúpil do súboja úspešným brejkom, ale vzápätí odovzdal súperovi svoje podanie a Ferrer už do konca úvodného dejstva nezaváhal, hoci trikrát získal gem cez zhodu - 6:1.

Druhý set bol vyrovnaný do stavu 3:2 pre slovenského hráča. Odvtedy už Ferrer nepustil Lackovi ani bod a premenil druhý setbal pri podaní rivala. Lackov bekhend skončil na páske. V treťom sete uhral Lacko jediný gem za stavu 0:1 a potom už nestačil na súpera herne, fyzicky ani mentálne. V závere stretnutia už Ferrer na kurte úplne dominoval.

Bol to štvrtý vzájomný zápas Ferrera s Lackom a nekompromisný Španiel zatiaľ Slovákovi nepovolil ani set. Na Roland Garros sa stretli po troch rokoch, v 1. kole ročnika 2012 zvíťazil Ferrer 6:3, 6:4, 6:1.

Dvojhra mužov - 1. kolo:
David Ferrer (Šp.-7) - Lukáš Lacko (SR) 6:1, 6:3, 6:1 za 82 minút
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.