• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Nenechajte si ujsť výstavu Ženy v slovenskej architektúre

  • 16:02 22.05.2015
  • BRATISLAVA
Nenechajte si ujsť výstavu Ženy v slovenskej architektúre

Občianske združenie WOMEN ARCHITECTS v spolupráci s organizátormi festivalu DAAD pozýva všetkých na vernisáž výstavy Ženy v slovenskej architektúre, ktorá sa uskutoční v rámci festivalu Dni architektúry a dizajnu (DAAD) v Bratislave v utorok 26.05.2015 o 14.30h. na Hviezdoslavovom námestí.

Výstava prezentuje tvorbu vybraných reprezentantiek prvej generácie slovenských architektiek, ako aj diela desiatich architektiek, ktoré významne prispievajú do súčasného diania v architektúre nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Expozícia zahŕňa štatistické informácie o zastúpení žien na architektonických školách a v praxi.

Výstava Ženy v slovenskej architektúre vznikla z iniciatívy občianskeho združenia, ktoré sa už dlhšie venuje reflexii tejto témy v spoločnosti. Koncepčne ju pripravila teoretička a historička architektúry Henrieta Moravčíková. Na Hviezdoslavovom námestí bude výstava prístupná od 26.05. -31.05.2015.

Po vernisáži sa na Fakulte architektúry STU so začiatkom o 17.00h. organizuje panelová diskusia s architektkami, zástupcami Fakulty architektúry, Slovenskej komory architektov, Spolku architektov Slovenska a časopisu ARCH.

Tešíme sa na Vašu účasť!

DAAD je každoročný festival oslavujúci architektúru, dizajn a umenie, tvorivé bohatstvo, sociálne dôsledky a silu na zmenu. DAAD sa stáva, podobne ako v mnohých európskych metropolách verejným každoročným sviatkom modernej a súčasnej slovenskej a svetovej architektúry v Bratislave a Slovenskej republike.

WOMEN ARCHITECTS je profesijné občianske združenie ktoré má ambíciu stať sa stredoeurópskou platformou na podporou a prezentáciu architektiek. Cieľom združenia je prezentácia a podpora žien v architektonickej profesii, výmena skúseností medzi slovenskými a zahraničnými architektkami, či mapovanie pomeru žien a mužov pri vzdelávaní a výkone architektonickej profesie. Združenie založili Andrea Klimko, Dana Blaškovičová, Dana Moderdovská v roku 2013 na Slovensku na príklade podobných organizácií v zahraničí a cieľom dlhodobo pôsobiť na domácej i medzinárodnej scéne.

Aktuálne informácie o aktivitách WOMEN ARCHITECTS nájdete na: www.women-architects.com alebo www.facebook/womenarchitects.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.