• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Zamestnávatelia si šikovných ľudí hľadajú už na školách

  • 14:05 21.04.2015
  • BRATISLAVA
Zamestnávatelia si šikovných ľudí hľadajú už na školách

Potreba kvalifikovaných a zručných absolventov technických odborov vedie firmy k tomu, aby si svojich spolupracovníkov vyhliadli a nasmerovali už počas ich štúdia. Veľa zo študentov stále končí na úradoch práce alebo v odboroch, ktoré neštudovali, len aby mali zamestnanie. Podniky zase potrebujú kvalifikovaných ľudí, ktorí zo škôl nevychádzajú. Príkladným prepojením vysokých škôl s praxou bola konferencia "Technológie budúcnosti už dnes".

"Rastúci záujem zo strany študentov a pedagógov, ale aj firiem, poukazuje na to, aké zložité je nájsť kvalitného absolventa pre prax," povedal Martin Morháč, riaditeľ spoločnosti SOVA Digital. Práve SOVA Digital organizovala uplynulý týždeň už tretí ročník konferencie na Technickej univerzite v Košiciach a Žilinskej univerzite. Ide o obojstranne prospešnú aktivitu. Firmy, prezentáciou svojich technológií a ich využitia v praxi, nasmerujú študentov v orientácii pri štúdiu a zároveň im priblížia možnosti ich uplatnenia, o ktorých niekedy ani netušia. Študenti na seba upozornia budúcich zamestnávateľov ukážkou svojich školských projektov. "Hlavnú rolu hrajú špičkové technológie a prepojenie akademickej pôdy a ľudí z praxe," dodáva Martin Morháč. "Účasť firiem ako sú Embraco, Matador, U.S .Steel, ZTS VVÚ Košice, CEIT, MTS či Ingmetal je dôkazom, že kvalitných absolventov si firmy nájdu a nemusia sa obávať o svoje uplatnenie po skončení školy."

V rámci konferencie vyhlasuje organizátor Súťaž o najlepšiu bakalársku a diplomovú prácu technických univerzít na Slovensku. Okrem finančnej motivácie je odmenou pre víťaza diplomovej práce aj ponuka pracovného miesta v spoločnosti SOVA Digital s garantovaným platom. Ing. Radko Popovič, víťaz predchádzajúceho kola hovorí: "Študenti musia na svoje uplatnenie myslieť zavčasu. Oplatí sa im byť aktívni už počas štúdia, aby sa po promóciách vyhli stresu pri hľadaní svojho budúceho zamestnania. Osobne som sa tešil, že moja diplomová práca mala pre mňa hlbší zmysel ako len podmienka úspešného absolvovania vysokej školy."

Konferencia "Technológie budúcnosti už dnes" sa bude konať na jeseň aj na STU v Bratislave. SOVA Digital pripravuje ešte zaujímavejší a náročnejší obsah pre bratislavské publikum.

SOVA Digital a.s. je výhradný dodávateľ PLM (Product Lifecycle Management) riešení od Siemens PLM Software pre SR. Poskytuje odborné služby a podporu pre systémy NX, Solid Edge, Teamcenter, FEMAP a Tecnomatix. SOVA Digital dodáva zákazníkom skutočný kľúč na riešenie ich potrieb pre vytvorenie úspešného výrobku. Rieši to implementáciou softvéru, hardvéru, integráciou podnikových systémov, riadením a výmenou dát, úpravou procesov, podporou, školeniami a profesionálnymi službami. Spoločnosť vznikla v roku 1991.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.