• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
11°Bratislava

Pomôžeme vám vyriešiť problémy spojené s otehotnením

  • 13:45 17.04.2015
Pomôžeme vám vyriešiť problémy spojené s otehotnením

Mať dieťa je snom mnohých párov, no kým pre niekoho otehotnieť nie je problém, pre iných predstavuje náročnejšiu cestu. Kedy však vyhľadať odbornú pomoc? Ak sa snažíte o bábätko viac ako 12 mesiacov (alebo po šiestich mesiacoch, keď máte 35 a viac rokov). Váš lekár vám určite poradí a odporučí vhodnú metódu, ako riešiť problém s plodnosťou. Začať však musíte od seba a spoločne s partnerom. Máme pre vás niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu naplniť váš sen po dieťatku.

Problémy s počatím sú celkom bežné
Keď tehotenstvo neprichádza okamžite, veľa žien cíti úzkosť a strach, že niečo nie je v poriadku. Nemajte však obavy. Problémy s počatím a neplodnosťou sú oveľa bežnejšie a zažíva ich približne jeden z piatich párov. V snahe o bábätko práve psychika zohráva dôležitú úlohu. Myslite preto pozitívne a zúfalo sa neupínajte na naplnenie vášho cieľa.

Zmeňte svoju životosprávu
Zlepšenie životosprávy by malo byť prvým krôčikom na ceste k vytúženému bábätku. Robíte to nielen pre seba, ale aj pre svoje budúce dieťatko. Lepšiu životosprávu zavádzajte postupne, umiernene a nechávajte si priestor na pozorovanie reakcií vášho organizmu. Naučíte sa tak lepšie poznať samú seba, zistíte čo vám prospieva a čo skôr škodí. Pomôže vám to nájsť telesnú aj duševnú rovnováhu. Práve rovnováha je nevyhnutným predpokladom trvalého, pevného zdravia a plodnosti.

Nezabúdajte na pohyb a dostatok odpočinku
K dobrému zdraviu je potrebné nielen kvalitné, čerstvé, zdravé jedlo, ale aj dostatok vyváženého pohybu na čerstvom vzduchu, primeraný pitný režim, kvalitný spánok a oddych.Naopak, váš sen mať dieťa pomáha oddialiť fajčenie, užívanie alkoholu alebo iných návykových látok, nadváha či podvýživa a mnoho iných faktorov.

Sledujte svoj ovulačný cyklus
Ak sa snažíte otehotnieť, nezabúdajte mať pod kontrolou svoj menštruačný cyklus. Práve jeho pravidelnosť je veľmi dôležitá a zároveň je znakom dobre fungujúcich ženských orgánov. Ak nie ste zástancom hormonálnych liekov na jeho úpravu, siahnite po prírodných pomocníkoch, ako napr. Femigard – bylinný výťažok pre úpravu hormonálneho ženského systému. Pravidelná menštruácia je základom pre ovuláciu, ktorá je dôležitá pri počatí. Sledovať si ovulačné dni dnes už nie je žiadny problém. Okrem ovulačných pásikov (ovulačný test Feriltime, Ovultest či ovulačné testy Right time od Woman secret ) existujú aj ovulačné mikroskopy, ktoré namiesto uvedených jednorazových testov vydržia dva roky od prvého použitia. Dobré riešenie na sledovanie vašich plodných a neplodných dní ponúka cyclotest, ktorý síce stojí vašu peňaženku trochu viac, ale je výborným a spoľahlivým sprievodcom na vašej ceste za dieťatkom.

Problémy s plodnosťou sú čoraz častejšie a otehotnieť či udržať tehotenstvo sa nedarí aj napriek stúpajúcej úrovni lekárskej starostlivosti vo vyspelých krajinách. Tento jav sa dáva do súvislosti so zhoršovaním životného prostredia a odkladaním materstva do vyššieho veku. Pesimisti hovoria dokonca aj o zhoršujúcej sa kvalite genetického kódu - inými slovami degenerácii.

Ak súčasný trend narastajúcich problémov s plodnosťou bude pokračovať rovnakým spôsobom, už o niekoľko desaťročí by prirodzené počatie u ľudí bolo takmer nemožné!

Aké sú štandardné vyšetrenia plodnosti?
Pokiaľ sa páru s pravidelným nechráneným pohlavným stykom nepodarí otehotnieť do jedného roka, nasledujú štandardné vyšetrenia plodnosti: vyšetrenie spermiogramu, hormonálny profil ženy, ultrazvukové vyšetrenie a vyšetrenie priechodnosti vajíčkovodov. Základné vyšetrenie o vašej plodnosti si viete dnes urobiť aj doma. Britská firma Babystart vyvinula rôzne testy na zistenie plodnosti a to v pohodlí domova. Ženský test plodnosti Fertilcheck funguje na úplne jednoduchom princípe. Fertilcount pre mužov je trochu komplikovanejší, ale vzhľadom na to, že vo všeobecnosti sa muži dosť stránia vyšetrenia u lekára, je to relatívne pohodlné riešenie.

Jeden z problémov neplodnosti – nízka kvalita spermií
Častým problémom je nízka kvalita a pohyblivosť spermií, ktorú má na svedomí stres, zlá životospráva, nevhodné oblečenie či nedostatok živín. Nechajte si vyšetriť váš spermiogram a nebojte sa jeho výsledkov. Väčšina spermiogramov nevyhovuje štandardom napriek tomu, že sa v posledných rokoch znížili. Aj kvalite spermií sa dá pomôcť. Kotvičník zemný sa vyznačuje mimoriadnymi účinkami pri podpore tvorby spermií a ich životnosti. U mužov bol mnohokrát potvrdený až 30% nárast hladiny testosterónu, čo prináša aj zvýšenie libida a zlepšenie nálady. Môžete ho užívať vo forme tinktúry, prírodného sypaného čaju alebo tabliet. Fertilman bol špeciálne formulovaný na pokrytie potreby výživy mužov, ktorí si želajú mať deti. Vďaka svojej optimálnej kombinácii antioxidantov a stopových prvkov posilňuje výkonnosť spermií a to aj ako ich množstvo, tak i pohyblivosť. Za pozornosť stojí tiež Maca - rastlina bohatá na minerály. Konkrétne obsahuje rastlinný vápnik, draslík, železo, organickú síru, jód, zinok, mangán, horčík, fosfor, selén a meď. Ďalej obsahuje vitamín C, niacín a vitamíny B6 a B12. Maca je tiež bohatým zdrojom fytosterolov. Skúsenosti mnohých potvrdili, že už po trojmesačnom užívaní kombinácie Fertilman + kotvičník + Maca sa spermiogram výrazne zlepšil.

Ďalšie spôsoby, ako pomôcť tehotenstvu
Okrem správnej životosprávy skúste siahnuť aj po vhodných vitamínoch, ktoré sú špeciálne vyvinuté tak, aby pôsobili na kvalitu vajíčka pre ženy a vitamíny pre mužov pre kvalitné spermie. Najvhodnejšie je, ak ich začnete užívať minimálne 3 mesiace pred plánovaným tehotenstvom.

Vašu túžbu po dieťatku pomáha tiež naplniť špeciálne cvičenie podľa Metódy Ľudmily Mojžišovej. Tieto cviky ovplyvňujú prirodzenou cestou pravdepodobnosť počatia. Nájdete ich na knižke alebo dvd "Praktické cvičenie Ľudmily Mojžišovej", kde si doma sama môžete cviky precvičovať a dozviete sa aj veľa užitočných rád a skúseností. Počas cvičenia pite čaj z byliniek. Tento recept napísala samotná autorka spomínaných cvikov a naozaj funguje.

Ďalšou možnosťou, ako si pomôcť k dieťatku, je vaginálny lubrikačný gél Conceive plus na podporu počatia a tehotenstva. Uľahčuje spermiám cestu k vajíčku, a tým aj jeho oplodnenie. Tento gél tiež pomáha vytvoriť vhodné prostredie, v ktorom sa spermie dokážu pohybovať lepšie a ich životnosť sa predlžuje.

Existuje veľa rôznych spôsobov, ako pomôcť samotnému otehotneniu. Niektoré sú rýchle, niektoré sú skôr behom na dlhú trať. Neprepadnite však zúfalstvu, myslite pozitívne a predovšetkým si samotnú " snahu" užívajte so všetkým, čo k tomu patrí.

Viac na www.otehotnenie.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.